in , ,

Στάση στην λίμνη της πόλης πριν την ολοκλήρωση του γύρου της Κρήτης με …κουπί, video – photos


Ένας διαφορετικός επισκέπτης πέρασε από την λίμνη του Αγίου Νικολάου νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης.

fonien.gr - Μανόλης Λουδάρος στον Άγιο Νικόλαο με κανόε καγιακ (17-1-2018)

Ο Μανόλης Λουδάρος στα πλαίσια του περίπλου της Κρήτης  με το κανό του χωρίς εξωτερική βοήθεια στην πορεία του παρά μόνο κάποιους φίλους του που κάνουν μαζί μερικά ναυτικά μίλα σαν παρέα. Σε όλη αυτή την πορεία θα έχει κωπηλατήσει 500 μίλια περίπου (800χλμ) σχεδόν 20 μίλια κάθε μέρα και κάτω από δύσκολες συνθήκες μερικές φορές λόγω χειμώνα.
Έως τώρα ο καιρός του έχει φερθεί πολύ φιλικά ενώ δεν χάνει  ευκαιρία να κινηματογραφεί σχεδόν όλη την διαδρομή του βοηθώντας να δημιουργηθεί ένα ντοκιμαντέρ και στέλνοντας το μήνυμα για τον εναλλακτικό τρόπο ζωής, διασκέδασης και τουρισμού.
Τον συναντήσαμε κατά την άφιξη του στην λίμνη της πόλης μαζί με τους συνεργάτες του και μιλήσαμε μαζί τους
Θ.Κ

fonien.gr - Μανόλης Λουδάρος στον Άγιο Νικόλαο με κανόε καγιακ - Αρμουτάκης (17-1-2018)


Ο χάρτης της διαδρομής…


Μια υπέροχη φωτογραφία της Σπιναλόγκας από την διανυκτέρευση τους στην Πλάκα

Όπως ο ίδιος έχει αναφέρει για το ιδιαίτερο αυτό ταξίδι του στη σελίδα του Around Crete

“Η αγάπη μου για τη φύση, τα ταξίδια και την περιπέτεια με ωθούσε πάντα στην αναζήτηση των προσωπικών μου ορίων. Η πρώτη μου επαφή με το καγιάκ υπήρξε καθοριστική και οι δυνατές εμπειρίες που ακολούθησαν άλλαξαν τον τρόπο ζωής  μου για πάντα.

Την 1.1.2018 με αφετηρία την Ελαφόνησο, θα ξεκινήσω αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι, προσπαθώντας μέσω Κυθήρων και Αντικυθήρων να προσεγγίσω την Κρήτη και να συνεχίσω  με τον περίπλου αυτής. Τερματισμός του ταξιδιού θα αποτελέσει η Άγρια Γραμβούσα, έχοντας διασχίσει περίπου 800χλμ (500μίλια). Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού δε θα υπάρχει καμία εξωτερική υποστήριξη, ενώ υπολογίζεται να διαρκέσει περίπου ένα μήνα.

Ο γύρος της Κρήτης αποτελεί ένα νέο στόχο από μια σειρά εγχειρημάτων στην προσπάθεια μου να κωπηλατήσω χειμώνα γύρω από τις μεγαλύτερες επιφάνειες ξηράς της Ελλάδας.

Η επιλογή της ημερομηνίας είναι συμβολική, γιατί αποτελεί για μένα ένα νέο ξεκίνημα και προσθέτει λόγω συνθηκών, το μέγιστο βαθμό δυσκολίας στο εγχείρημα, κάνοντάς με να αναρωτιέμαι…είναι εφικτό;

Ελπίζω να ταξιδέψετε μαζί μου..
Μανώλης Λουδάρος”