in

Σοκ στην παγκόσμια μουσική σκηνή – Πέθανε ο κιθαρίστας και συνιδρυτής των Motörhead

Ο 67χρονος έφυγε από την ζωή την Τετάρτη, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του συγκροτήματος στο Facebook.

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 67 ετών, ο κιθαρίστας και συνιδρυτής των MotorheadΈντι Κλαρκ.
Ο γνωστός με το παρατσούκλι «ο γρήγορος» κιθαρίστας του γνωστού συγκροτήματος ​εισήχθη πριν από λίγες μέρες στο νοσοκομείο με πνευμονία, όπου και άφησε χθες την τελευταία του πνοή.
«Συντετριμμένοι σαν μεταφέρουμε τα νέα που κι εμείς ακούσαμε χθες βράδυ. Ο Edward Allan Clarke, ή όπως τον γνωρίζουμε όλοι καλύτερα και τον αγαπάμε Fast Eddie Clarke, πέθανε ήρεμα χθες. Fast Eddie, συνέχισε να βρυχάσαι και να ροκάρεις, η Motör-οικογένειά σου δεν περιμένει τίποτα λιγότερο!!!», αναφέρει η ανακοίνωση.
Ο Κλαρκ γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1950 στο Λονδίνο και ξεκίνησε να παίζει κιθάρα σε παιδική ηλικία. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’70 έπαιζε σε τοπικά κλαμπ με διάφορα συγκροτήματα. Το 1974, έγινε μέλος των Curtis Knight Zeus, με τους οποίους κυκλοφόρησε δύο δίσκους, τα “The Second Coming” και “Sea Of Time”.

Motörhead - Ace Of Spades (Official Video)


Στη συνέχεια σχημάτισε τους Blue Goose με τον κιμπορντίστα Νίκι Χόγκαρθ, τον ντράμερ Κρις Πέρι και τον κιθαρίστα Άλαν Κάλαν. Ο Κλαρκ παραιτήθηκε πριν την ηχογράφηση του ομώνυμου δίσκου του συγκροτήματος, αργότερα μέσα στο 1974 μέσω της “Anchor Records”. Ο Κλαρκ δημιούργησε τους Continuous Performance το 1975, οι οποίοι διαλύθηκαν όταν απέτυχαν να υπογράψουν συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία.
Το 1976 γνώρισε τον Φιλ “Philthy Animal” Τέιλορ, ο οποίος είχε μόλις γίνει μέλος των Motörhead, στους οποίους εντάχθηκε και ο Κλαρκ λίγο αργότερα. Το συγκρότημα γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τους δίσκους “Overkill” (1979), “Bomber” (1979), “Ace of Spades” (1980) και “Iron Fist” (1982), ενώ το ζωντανά ηχογραφημένο “No Sleep ’til Hammersmith” (1981) έφθασε στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ. Η συγκεκριμένη σύνθεση κυκλοφόρησε επτά Top-40 σινγκλ και τέσσερις βραβευμένους δίσκους. Ο Κλαρκ έκανε πρώτα φωνητικά στα τραγούδια “Beer Drinkers and Hell Raisers”, “I’m Your Witchdoctor”, “Step Down” και “Emergency”.

ΠΗΓΗ: newpost.gr