in , , , , ,

Τετ α τετ Ζερβού Αρναουτάκη.

Ιδιαίτερα θετική, χαρακτήρισε την συνάντηση εργασίας που είχε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης (10/6) , ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός.
Σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων ανέφερε: «ο κ. Αρναουτάκης,ως θεσμικός εκπρόσωπος-έχοντας ενδελεχή γνώση των θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης,αλλά και των διοικητικών μηχανισμών σε Ελλάδα και Ευρώπη- αντιλήφθηκε την λογική των ζητημάτων που η Δημοτική Αρχή, αναφορικά με την προώθηση μεγάλων θεμάτων της περιοχής. Θεωρούμε εκ προοιμίου, ότι θα είναι αρωγός στα ζητήματα που του ετέθησαν και με την δική του συνδρομή θα επιτύχουμε την υλοποίηση τους».
Στην παραπάνω συνάντηση συζητήθηκαν τα εξής θέματα:
– Ένταξη του καινούργιου βρεφονηπιακού σταθμού (έχει ήδη ολοκληρωθεί η μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ενώ σε διαδικασία υλοποίησης βρίσκεται η έκδοση της σχετικής άδειας) σε πρόγραμμα , εφόσον το έργο είναι ώριμο.
-Διασφάλιση των χρημάτων που θα διατεθούν από την Περιφέρεια, για την πόντιση του καλωδίου  στην Σπιναλόγκα.
-Ανακατασκευή του μώλου πρόσδεσης σκαφών, καθώς και εγκατάσταση «κόμπακτ» βιολογικού καθαρισμού,  για την επεξεργασία των λυμμάτων και την σωστή λειτουργία των χώρων υγιεινής στην Σπιναλόγκα.
-Ενημέρωση για την πορεία διαχείρισης του ζητήματος (κτηματολογίο), για την παράκαμψη της Ελούντας που διαφαίνεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
-Στηρίξη της προσπάθειας του δήμου, για την διασφάλιση των απαιτούμενων χρημάτων, που θα διατεθούν για την υλοποίηση του εσωτερικού υδραγωγείου για το νερό του Αποσελέμη.
-Δρομολόγηση των απαιτούμενων διαδικασιών για την ολοκλήρωση του Μουσείου Αγίου Νικολάου.
-Διευθέτηση ζητημάτων για την παράκαμψη Τσιφλίκι  -Πλάκα.
-Ουσιαστική στήριξη για την ανάδειξη του σταθμού μέτρησης αέριων ρύπων του Πανεπιστημίου Κρήτης στον Φοινοκαλιά και προώθηση μέσω συγεκεριμένου προγράμματος (ΕΣΠΑή leader) της μετατροπής του παλαιού σχολείου που βρίσκεται στην ίδια περιοχή, σ΄ ένα χώρο ενημέρωσης αλλά και ουσιαστικής στήριξης της παραπάνω δομής.
-Συντονισμένες ενέργειες για την ολοκλήρωση του ζητήματος έγκρισης πληρωμής του οικοπέδου που η δημοτική αρχή επιθυμεί να αγοράσει στο Σίσσι (αθλητικός χώρος, έχει υπογραφεί συμβόλαιο), προκειμένου ν΄αποσταλούν τα χρήματα στο εξωτερικό (ιδιοκτήτες μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού- capital controls) και να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
– Διαχείριση των φραγμάτων : Καθαρού (Τσιμπιστής) και Κρούστα (Αχλάδα), καθώς επίσης και  Λιμνοδεξαμενή (Φουρνής) .
-Τοποθέτηση προσταυτευτικών στηθαίων στο περιφερειακό δρόμο, πάνω  από την Πλάκα ( περιοχή Χαυγάς) που λόγω της αυξημένης κίνησης χρησιμοποιείται πολύ, ενώ η ασφάλεια του είναι περιορισμένη.
-Συνδρομή για την διασφάλιση των απαραίτητων πόρων,για την αποκατάσταση του κεντρικού ιστού της Νεάπολης και αποκατάστασης σειράς λειτουργικών ζητημάτων στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης που τα προηγούμενες μέρες αποτέλεσε στέγη για τους πρόσφυγες που φιλοξενήθηκαν στην περιοχή.