in , , ,

Σοβαρές παραβάσεις από συγκεκριμένο Ι ΚΤΕΟ

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν, για τους ρυθμούς με τους οποίους κινείται ο γραφειοκρατικός μηχανισμός στο θέμα της εφαρμογής του νόμου, αναφορικά με τη λειτουργία των ιδιωτικών ΚΤΕΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr η Περιφέρεια έχει στα χέρια της από τις 6 Ιουνίου 2016 το πόρισμα της επιτροπής από το οποίο προκύπτουν σοβαρές παραβάσεις από συγκεκριμένο ΙΚΤΕΟ, σε έλεγχο που έγινε, μετά από καταγγελία άλλου.
Το πόρισμα μεταξύ άλλων αναφέρεται σε: πρόβλημα στην οπίσθια κίνηση των βαρέων οχημάτων από τον χώρο στάθμευσης μετά των έλεγχο, πείραγμα κοντέρ αυτοκινήτων, οχήματα που ήταν αδύνατο να περάσουν από έλεγχο να πηγαίνουν στο εν λόγω ΙΚΤΕΟ και να παίρνουν το “χαρτί”, οχήματα που φαίνεται να πήραν δελτίο τεχνικού ελέγχου, μήνες πριν την φυσική τους παρουσία στο ΙΚΤΕΟ, οχήματα που αναφέρονται ως ανοιχτού τύπου, στις φωτογραφίες εμφανίζονται κλειστού τύπου, κάρτες καυσαερίων χωρίς να έχει γραφτεί η ημερομηνία έκδοσης, υπογραφή από πρόσωπα που δεν έχουν το δικαίωμα υπογραφής ελεγκτή κ.α.

Eπίσης αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει ούτε μία απάντηση, στα συνολικά τρία αιτήματα της ΕΛΑΣ, με εισαγγελική παραγγελία, να υποδειχθεί υπάλληλος της Περιφέρειας, προκειμένου να στηριχθεί νέος έλεγχος στο εν λόγω ΙΚΤΕΟ.

Σε δηλώσεις του στο ekriti.gr ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης, τόνισε ότι στόχος της Περιφέρειας είναι η δημόσια ασφάλεια και προς σε αυτή την κατεύθυνση κινείται. Για το πόρισμα της επιτροπής είπε ότι αυτό θα φτάσει σήμερα στην αρμόδια υπηρεσία και από εκεί στη Γενική Διευθύντρια, η οποία και θα αποφανθεί, για το ύψος των προστίμων, καθώς οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν δεν επισύρουν την ποινή του λουκέτου στην εν λόγω επιχείρηση. Αν κριθεί, όπως είπε, θα επιβληθεί στο εν λόγω ΙΚΤΕΟ, απαγόρευση ελέγχου μόνο σε βαρέα οχήματα.

Για το έγγραφο της ΕΛΑΣ στο οποίο δεν υπήρξε απάντηση, ο κ. Κουκιαδάκης απέδωσε την καθυστέρηση στην υπογραφή και προώθησή του, στην επιβεβλημένη απουσία του για αρκετές ημέρες από τα καθήκοντά του. Οπως διαβεβαίωσε,  οι υπάλληλοι υποδείχθηκαν και όλα είναι έτοιμα και θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι.

Να σημειώσουμε ότι η Περιφέρεια Κρήτης έχει επιβάλει πρόστιμα ύψους 20.000 σε τρία ΙΚΤΕΟ από τα οποία μόνο ένας επιχειρηματίας έχει καταθέσει ένσταση, μέχρι στιγμής.

πηγη www.ekriti.gr