in

Σοβαρά προβλήματα από την μπόρα στην Αττική, έκλεισαν σταθμοί και δρόμοι [video-pic]

Η δυνατή μπόρα που έπληξε το μεσημέρι την Αττική προκάλεσε έφερε προβλήματα στους δρόμους, διακοπές ρεύματος και δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα κτίρια. Προειδοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για ακραία καιρικά φαινόμενα.
Εκτός λειτουργίας έμειναν αρκετοί φωτεινοί σηματοδότες, ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, ενώ 20 οδηγοί χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν από τα οχήματά τους σε Γαλάτσι, Πανόρμου και Αμπελοκήπους.
Κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί του μετρό Νομισματοκοπείο και Πανόρμου.

Πηγή: Μαρίνα Ανανιάδου
Ανοιχτοί είναι πλέον οι δρόμοι που είχαν κλείσει.
Στους δρόμους βρίσκονται 135 πυροσβέστες, οι οποίοι έχουν αναπτυχθεί σε 51 σημεία για τυχόν ανάγκες απεγκλωβισμού ή άντλησης υδάτων -οι κλήσεις στην Πυροσβεστική ξεπέρασαν τις 300.
Νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία σε αρκετά κεντρικά σημεία:

  • Πειραιώς, από Χαμοστέρνας μέχρι Πέτρου Ράλλη
  • Λεωφόρος Μεσογείων, από το Νοσοκομείο Σωτηρία μέχρι την Βασ.Σοφίας, και στα δύο ρεύματα
  • Καυτατζόγλου, από Πατησίων μέχρι Αχαρνών, και στα δύο ρεύματα.
  • Μιχαλακοπούλου, από τον Πύργο Αθηνών μέχρι τη Μεσογείων
  • Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι, από την οδό Κονίτσης μέχρι την Σώρου.

Προβλήματα με διακοπές ρεύματος αναφέρθηκαν στα Μελίσσια. Η πυροσβεστική έχει δεχθεί τις περισσότερες κλήσεις σε περιοχές όπως  Αθήνα, Φιλοθέη – Ψυχικό, Φιλαδέλφια, Χαλκηδόνα, Κηφισιά, Μαρούσι και Γαλάτσι.
Στον Περισσό, αυτοκίνητα βυθίστηκαν:

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πλημμυρίσει τα σύνορα Χαλανδρίου – Φιλοθέης, με τον δήμο να απευθύνει έκκληση τους πολίτες να μην κυκλοφορούν στους δρόμους μέχρι να κοπάσει η κακοκαιρία.

Προβλήματα ωστόσο υπήρξαν και στην περιοχή του Γαλατσίου, όπου πυροσβέστες μετέβησαν σε παιδικό σταθμό της περιοχής ο οποίος έχει πλημμυρίσει.