in ,

Σοβαρά επεισόδια στο Πολυτεχνείο – Μολότοφ, οδοφράγματα και πετροπόλεμος

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19:30 η μεγάλη πορεία για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώ την ίδια ώρα σημειώνονται επεισόδια στο Πολυτεχνείο, όπου νεαροί έχουν στήσει οδοφράγματα και πετούν μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς.

O προϊστάμενος της Εισαγγελίας κ.Ηλίας Ζαγοραίος -κατά παγία πρακτική- έχει δώσει άδεια στην ΕΛΑΣ για επέμβαση στο Πολυτεχνείο εφόσον διαπιστωθεί η διάπραξη κακουργηματικών πράξεων.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, σε διαρκή επικοινωνία με τις εισαγγελικές και πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου βρίσκεται η ηγεσία της αστυνομίας, για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση αν τα επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου συνεχιστούν και ενταθούν.

Επεισόδια στο Πολυτεχνείο

Λίγο πριν τις 19:00, περίπου 100-150 νεαροί χρησιμοποιώντας υλικά θρανία και καρέκλες που πήραν από τις αίθουσες του Πολυτεχνείου, στήνοντας οδοφράγματα στις οδούς Στουρνάρη, Τζωρτζ και Πατησίων, γύρω από το Πολυτεχνείο.

Mάλιστα, οι κουκουλοφόροι λέρωσαν με μπογιές, έγραψαν συνθήματα, έσκισαν, ποδοπάτησαν και έκαψαν την ελληνική σημαία.

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ


Στη συμβολή των οδών Πατησίων και Στουρνάρη, περίπου 100 κουκουλοφόροι που βγήκαν από το κτίριο Γκίνη του Ιδρύματος, που τελεί υπό κατάληψη, πετούν βόμβες μολότοφ, καπνογόνα, πέτρες και ξύλα προς στις Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή. Σύμφωνα με την αστυνομία, αντικείμενα προς τις δυνάμεις ασφαλείας πετούν και άτομα από ταράτσες κτιρίων της περιοχής. Οι αστυνομικοί απαντούν με χειροβομβίδες κρότου–λάμψης. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ένας αστυνομκός έχει τραυματιστεί.

Οι κουκουλοφόροι, οι οποίοι έχουν χωριστεί σε δυο διαφορετικές ομάδων των 80-100 ατόμων η κάθε μία, συνεχίζουν τις ρίψεις μολότοφ και άλλων αντικειμένων κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Η ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου είναι αυτή την ώρα αποπνικτική λόγω των χημικών.

Λίγα λεπτά μετά τις οκτώ το βράδυ μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο προαύλιο του Πολυτεχνείου και βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η δυνατότητα επέμβασης της Πυροσβεστικής.

 

Πηγή: iefimerida.gr