in ,

Σοβάδες έπεσαν στο θρανίο μαθητή στην Κρήτη – Δεν στέλνουν τα παιδιά σχολείο(φώτο αρχείου)

Από καθαρή τύχη αποφεύχθηκε τραγωδία στο δημοτικό σχολείο του Αγίου Σύλλα, καθώς έπεσε μεγάλο τμήμα του ταβανιού σε θρανία αίθουσας της πρώτης τάξης του δημοτικού σχολείου.

Ευτυχώς, το τραγικό περιστατικό δεν σημειώθηκε εν ώρα μαθήματος αλλά όταν το σχολείο ήταν κλειστό καθώς αυτό όπως εκτιμάται συνέβη απογευματινές ή βραδινές ώρες.

Τις απαράδεκτες εικόνες αντίκρισαν δάσκαλοι το πρωί της περασμένης Παρασκευής, ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε και η πρόεδρος της Κοινότητας Μαρία Κυπράκη.

Όπως μας ανέφερε η κ. Κυπράκη, “μεγάλα κομμάτια σοβά έπεσαν στο θρανίου μαθητή. Αν είχε συμβεί την ώρα μαθήματος, θα είχαμε τραυματισμούς ή χειρότερες καταστάσεις. Μάλιστα, στη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης οι γονείς υπέγραψαν έγγραφο ότι δεν θα στείλουν τα παιδιά τους για μάθημα, αν δεν υπάρξουν οι απαιτούμενες εργασίες στο σχολείο”.

Σύμφωνα με την κ. Κυπράκη, τόσο η ίδια όσο και η διεύθυνση του σχολείου αλλά και ο Σύλλογος Γονέων είχαν αποστείλει δεκάδες έγγραφα στον δήμο Ηρακλείου επισημαίνοντας την ανάγκη αναγκαίων εργασιών στο σχολείο και στο πλαίσιο προστασίας και ασφάλειας των μαθητών.  Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό από τον δήμο Ηρακλείου, υποστήριξε η κ. Κυπράκη η οποία μεταβαίνει μαζί με τον Δ/ντη του σχολείου στη Λότζια, επιδιώκοντας συνάντηση με τον δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό.

neakriti.gr