in ,

Σητεία, πόλη του ελαιολάδου παρουσία Παυλόπουλου ανήμερα της εορτής της, audio

Στην εκπομπή του Λατώ 103,3 ΠΑΜΕ ΑΕΡΑ με τον Θάνο Κορομπύλια ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης παρουσίασε το πλάνο της επίσκεψης του πρώτου πολίτης της χώρας Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ανήμερα της εορτής της πολιούχου Αγίας Αικατερίνης το Σάββατο 25 του μήνα. Ο Δήμαρχος είπε πως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για πρώτη φορά επισκέπτεται την πόλη της Σητείας ενώ επίσης για πρώτη φορά τιμά με την παρουσία του θρησκευτική εορτή, έδωσε έμφαση στην προσπάθεια του Δήμου και των τοπικών φορέων ώστε να αναδειχθεί η πόλη της Σητείας σαν πόλη του ελαιολάδου με τον ίδιο τον πρόεδρο να φυτεύσει μια ελιά από την περιοχή στην πλατεία της. Ο ίδιος ο κ. Πατεράκης έχει βάλει σκοπό και στόχο η πόλη να δείχνει και να θυμίζει σε κάθε της γωνιά τον ευλογημένο καρπό της ελιάς. Επίσης είπε πως με κάθε τρόπο να αποδώσει τα εύσημα στην αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού, στην εκκλησία και στην τοπική κοινωνία που σηκώνουν μόνοι τους το κάθε τι και περίτεχνα άφησε εκτός υπουργεία και κράτος. Η δε άφιξη του προέδρου στην πόλη απο το Δημοτικό αεροδρόμιο απαντά σε όσους το υποτιμούν.
ακούστε εδώ
 
 

Πρόγραμμα πανηγύρεως Ι. Καθεδρικού Ναού Αγίας Αικατερίνης, πολιούχου και προστάτιδος πόλεως Σητείας

Τo Σάββατο 25 Νοεμβρίου πανηγυρίζει ο Ιερός Καθεδρικός Ναός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου και Νύμφης του Χριστού Αικατερίνης, πολιούχου και προστάτιδος της πόλεως Σητείας.
Το απόγευμα της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου και ώρα 5:30΄ μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. ΚΥΡΙΛΛΟΥ.

Ανήμερα της εορτής, Σάββατο 25 Νοεμβρίου και ώρα 7:00΄ π.μ., θα τελεστεί η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ.
Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ώρα 10.15´ θα ψαλλεί επίσημη Δοξολογία επί τη αφίξει του Εξοχωτάτου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου και θα ακολουθήσει η καθιερωμένη λιτάνευση της ιεράς εικόνος και των ιερών λειψάνων της Αγίας Αικατερίνης στους κεντρικούς δρόμους της Σητείας, την οποία θα ακολουθήσει και ο Εξοχ. κ. Πρόεδρος.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας