in ,

Σε 12 χρόνια το 1% των πλούσιων θα έχουν τα 2/3 του παγκόσμιου πλούτου

Μόνο προβληματισμό για την πορεία της ανθρωπότητας θα μπορούσε να προκαλέσει το αποτέλεσμα της έκθεσης της βιβλιοθήκης της Βουλής των Κοινοτήτων σύμφωνα με το οποίο το 1% των πλουσίων αναμένεται μέχρι το 2030 να κατέχει τα 2/3 του παγκόσμιου πλούτου.
Κάτι που είναι αποτέλεσμα των τάσεων που επικρατούν στην οικονομία από το 2008 που ξεκίνησε η κρίση και για αυτό κάνουν έκκληση στους ηγέτες όλου του κόσμου, προκειμένου να λάβουν μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν κοινωνικές εκρήξεις στο μέλλον και να αποκατασταθεί η ισορροπία.
Μετά το 2008 το 1% των πιο πλούσιων από τους πλούσιους αυξάνει τα πλούτη του με ρυθμό της τάξης του 6% το χρόνο, έναν ρυθμό διπλάσιο σε σχέση με το 3% με το οποίο αυξάνεται ο πλούτος για το υπόλοιπο 99% των ανθρώπων. Αν αυτή η τάση συνεχιστεί τότε το 2030 αυτή η «ελίτ» των πλουσίων θα κατέχει περιουσία ύψους 350 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ενώ τώρα κατέχει περιουσία 140 τρισ. δολαρίων.
Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι αυτή η συγκέντρωση πλούτου είναι αποτέλεσμα της πρόσφατης ανισότητας στις απολαβές, τον υψηλότερο ρυθμό αποταμίευσης των πλουσίων και τις επενδύσεις τους σε μετοχές, εταιρίες κ.α. που τους εξασφαλίζουν δυσανάλογα οφέλη.
gazzetta.gr