in

Σε υγειονομική ετοιμότητα η Κρήτη με φόντο τον τουρισμό [VIDEO]

Με αυξημένους και στοχευμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους, ο ΕΟΔΥ, η 7η ΥΠΕ και παράγοντες του Τουρισμού, καλούνται να υποδεχτούν τους πρώτους ξένους επισκέπτες του νησιού με το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου.

Μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της «ΚΡΗΤΗ TV», ο Καθηγητής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Σουρβίνος, σκιαγράφησε τις βασικές αρχές του σχεδιασμού που αναμένεται να οριστικοποιηθεί τα επόμενα 24ωρο, ενόψει της 1ης Ιουλίου και την έναρξη των πτήσεων τσάρτερ προς το νησί.

Όπως εξηγεί ο κ. Σουρβίνος, καθολικός έλεγχος επιβατών δεν μπορεί να γίνει ωστόσο με βάση την χώρα προέλευσης των επιβατών κάθε πτήσης και την εξέλιξη της πανδημίας, θα καθορίζεται ο αριθμός των δειγμάτων που θα λαμβάνεται.

Με δεδομένο πως όλοι οι ταξιδιώτες θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν προστατευτικές μάσκες στο αεροπλάνο, το αεροδρόμιο αλλά κατά το στάδιο της μεταφοράς τους στα ξενοδοχεία, ο κίνδυνος διασποράς μειώνεται μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των τεστ.

Ο καθηγητής Ιολογίας του Πανεπιστήμιο Κρήτης υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που θα διαδραματίσει στην διαχείριση της κατάστασης ο κρατικός μηχανισμός, η σημαντική ενίσχυση των νοσοκομείων της Κρήτης αλλά και των μονάδων εντατικής θεραπείας.

neakriti.gr