in

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες η Τουρκία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες κηρύχθηκε η Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης.
Ο κ. Ερντογάν τόνισε ότι η απόφαση ελήφθη για να παρθούν γρήγορα και αποτελεσματικά μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το «δίκτυο» του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, το οποίο χαρακτήρισε ως «τρομοκρατική οργάνωση».
Επεσήμανε ότι η απόφαση για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης δεν αντιβαίνει στο κράτος δικαίου, ούτε και παραβιάζει τις ελευθερίες των πολιτών. Επικαλέστηκε επίσης ότι ευρωπαϊκές χώρες κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από τρομοκρατικά χτυπήματα.
Παράλληλα, επέμεινε ότι ο ίδιος ελέγχει την κατάσταση και ότι ο στρατός βρίσκεται υπό την καθοδήγηση της κυβέρνησης. Τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς όπως είπε, η Τουρκία ξεπέρασε αυτήν την πρόκληση.
Αναφερόμενος στην οικονομία, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι, εκτιμώντας ότι η υποβάθμιση του κρατικού αξιόχρεου από την S&P δεν αντανακλά την πραγματική κατάσταση. «Τι σχέση έχετε εσείς με την Τουρκία;» αναρωτήθηκε και είπε «πρόκειται για πολιτική απόφαση».
Επιπλέον, προανήγγειλε ότι οι εκκαθαρίσεις θα συνεχιστούν σε όλους τους θεσμούς.
naftemporiki.gr