in

Σε κίνδυνο το Λιμάνι της Σητείας [VIDEO]

Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται σημείο στο παλαιό λιμάνι της Σητείας στα Κόκκινα.. Συγκεκριμένα το σημείο που έδενε παλαιά το πλοίο της γραμμής είχε προ διετίας ανακαλυφθεί υποσκαφή αιτίας κακής κατασκευής της δεκαετία του 1970. Μετά από 45 χρόνια η κακή αυτή κατασκευή πάει να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, είχε δει το πρόβλημα προ διετίας και θέλησε να δει αν με την πάροδο του χρόνου το πρόβλημα παρέμενε και προφανώς αν είχε διογκωθεί. Δυστυχώς όπως ενημέρωσε τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ο ειδικός Λιμενολόγος Δύτης από μεγάλη εταιρία της ΑΘήνας κι ο οποίος ήταν σαφής ως προς την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης του προβλήματος. Σημείωσε ότι παρά την οικονομική δυσπραγία του κράτους, υπάρχει πρόβλεψη κονδυλίων για αποκαταστάσεις, αφού σε περίπτωση εμφάνιση βλάβης η επισκευή θα έχει δεκαπλάσιο κόστος.
Το θετικό στην περίπτωση είναι ότι οι ενέργιες από πλευράς Δημοτικού Λιμενικού ταμείου είναι άμεσες και σύντομα το έργο θα δημοπρατηθεί, όπως δήλωσε και ο πρόεδρός του κ. Πετρουλάκης. Πάντως σε όλες τις περιπτώσεις είναι κρίμα ένα τόσο ωραίο λιμάνι με νέα επέκταση να αντιμετωπίζει ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα σε μια εποχή που λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν. Είναι αυτό όλα του γάμου δύσκολα…
 


ΠΗΓΗ: sitiapress.gr