in , , , ,

Σε Ιεράπετρα η Πελαγία Πετράκη

Σειρά επαφών με εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων των Δήμων Ιεράπετρας και Σητείας , είχε το Σαββατοκύριακο η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη  με τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του Συνδυασμού <<Κρήτη Πρώτη Δύναμη , Σταύρου Αρανουτάκη >>.

    
  Η  κ Πετράκη με το σύνολο των υποψηφίων του Νομού , περιόδευσαν  το πρωί του Σαββάτου στην πόλη της Ιεράπετρας , όπου είχαν επαφές και συνομιλίες με πολίτες,  στην Λαϊκή , στην αγορά της πόλης καθώς και στα παραλιακά καταστήματα . Επίσης επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Ιεράπετρας όπου είχαν επαφές με το προσωπικό αλλά και φιλοξενούμενους της δομής . Η κ Πετράκη αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της λειτουργίας του Γηροκομείου το οποίο προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στους ηλικιωμένους , σε ένα καθαρό , προσεγμένο περιβάλλον ενώ παράλληλα βοηθά και στην σίτιση ανθρώπων εκτός γηροκομείου . <<Εμείς ως Περιφέρεια έχουμε υποστηρίξει την δράση αυτή προσφέροντας τρόφιμα κατά τις εορταστικές περιόδους >> ανέφερε η κ Πετράκη 
   Ακολούθησαν επισκέψεις και συναντήσεις με κατοίκους και τοπικούς φορείς στα Φέρμα , στον Κουτσουρά , τον Μακρύ Γιαλό , στους Πεύκους , στον Άγιο Στέφανο και τις Λιθίνες 
   Στην διάρκεια των συζητήσεων ανά περιοχή τέθηκαν τοπικά προβλήματα και  αιτήματα των κατοίκων κυρίως σε ότι αφορά έργα και παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο των παραπάνω περιοχών Επίσης αναφέρθηκε η αναγκαιότητα προβολής των περιοχών με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη τους. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τον δρόμο Ιεράπετρα – Φέρμα  το οποίο είναι ένα ώριμο έργο προς ένταξη την επόμενη προγραμματική περίοδο , το φράγμα Αγίου Ιωάννη ,  την χάραξη  αιγιαλού παραλίας , τη δημιουργία περιπατητικών διαδρομών , τις ασφαλτοστρώσεις και συντηρήσεις δρόμων καθώς και την υλοποίηση πολιτιστικών δράσεων . 
  Στο πλαίσιο της περιοδείας της κ Πετράκη και υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του Συνδυασμού ,  την Κυριακή ακολούθησαν επισκέψεις και συναντήσεις επίσης με εκπροσώπους τοπικών συμβουλίων , πολιτιστικών συλλόγων και άλλους κατοίκους των περιοχών του Ορεινού , των Σχινοκαψάλων , του Σταυροχωρίου , των Παπαγιαννάδων , της Συκιάς , των Τουρτούλων και της Μαρωνιάς όπου και πάλι το κύριο ζήτημα που τέθηκε στις συζητήσεις  αφορούσε τις συντηρήσεις και παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο . 
Γρ. Τυπου