in ,

Σε ιδιώτη για 4 χρόνια η καθαριότητα στον Δήμο Χερσονήσου

Σε ιδιωτικά χέρια η καθαριότητα του Δήμου Χερσονήσου για την προσεχή τετραετία, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε εργασιακό-συνδικαλιστικό επίπεδο. Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου αλλά και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ έσπευσαν να καυτηριάσουν σε αιχμηρούς τόνους την απόφαση, και κάνουν λόγο για πολιτική μεθόδευση με “όχημα” τη σκόπιμη αποδυνάμωση της δημοτικής Υπηρεσίας Καθαριότητας.
Συνάμα εκφράζουν την απορία τους για το γεγονός ότι ο νυν δήμαρχος Γιάννης Σέγκος δρομολόγησε την ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτη εργολάβο για 4 συν 1 χρόνια, τη στιγμή που, πριν από ένα ακριβώς χρόνο, ο ίδιος ως επικεφαλής τότε της μείζονος αντιπολίτευσης είχε αντιδράσει έντονα στον αντίστοιχο σχεδιασμό της προηγούμενης δημοτικής Αρχής Μαστοράκη.
Μάλιστα πέρυσι η απόφαση εκ νέου ανάθεσης σε ιδιώτη (θυμίζουμε ότι “τρέχει” σύμβαση με ισχύ μέχρι τον Μάρτιο του 2020) είχε απορριφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου, κάτι που δε συνέβη τώρα, καθώς η εισήγηση της δημοτικής Αρχής πέρασε με ευρεία πλειοψηφία (19 ψήφους υπέρ και 6 κατά).
πηγη neakriti.gr
φωτογραφία αρχείου