in ,

«Σήκωσαν» το παγκάρι της εκκλησίας μπροστά στις μοναχές!

Για δεύτερη φορά μέσα σε 43 μέρες η μονή Παλιανής στο Βενεράτο έγινε στόχος αδίστακτων διαρρηκτών. Το «χτύπημα» έγινε την προηγούμενη Τρίτη προς ξημερώματα Τετάρτης και αυτή τη φορά οι δράστες ξεπέρασαν και πάλι κάθε όριο.

Οι ιερόσυλοι έσπασαν την πόρτα και εισέβαλαν στον ιερό χώρο χωρίς δεύτερη σκέψη.

Οι θρασύτατοι δράστες με καλυμμένα πρόσωπα χρησιμοποίησαν τα διαρρηκτικά εργαλεία, έδρασαν ταχύτατα και έφτασαν στο παγκάρι γνωρίζοντας καλά πως θα κινηθούν.

Ωστόσο ακόμα ακόμα και όταν χτύπησε ο συναγερμός και συγκεντρώθηκαν η ηγουμένη και οι μοναχές, δεν δίστασαν μπροστά στα έντρομα πρόσωπά τους, να συνεχίσουν το «έργο» τους. Οι δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους ,«άδειασαν» το παγκάρι και σύμφωνα με τις μαρτυρίες δεν απείλησαν τις μοναχές, ούτε τους επιτέθηκαν αφού κρατούσαν μόνο στα χέρια τους μόνο διαρρηκτικά εργαλεία.

Αφού «άδειασαν» το παγκάρι εξαφανίστηκαν, ενώ έρευνες διεξάγει η αστυνομία.

Δεύτερη φορά σε 43 μέρες

Πάντως και στις 12 Απριλίου δράστες «χτύπησαν» τη μονή και πήραν τάματα των πιστών, όπως ρολόγια, σταυρούς και άλλα αντικείμενα συναισθηματικής αξίας. Μάλιστα και την προηγούμενη φορά η ηγουμένη είχε προλάβει να δει δύο άτομα με καλυμμένα πρόσωπα να διαφεύγουν.

neakriti.gr