in , , ,

Σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης του Κων/νου Κωσταντινίδη.

Απόψε στις 8 το βράδυ στην Δημοτική Πινακοθήκη θα εγκαινιαστεί η έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού Κων. Κωσταντινίδη.
Μια γεύση της δουλειάς του παρουσίασε για τις ανάγκες του 3ου Φεστιβάλ Κρητικής Μουσικής και Χορών. Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου φιλοτέχνησε μία εντυπωσιακή προσωπογραφία του Ψαραντώνη
.2 6 16 4ο τεχνη
Ο κ. Κωσταντινίδης κατάγεται από την Νάξο και είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.
Στην Κρήτη έχει βρει κοινά στοιχεία στην κουλτούρα, στις παραδόσεις και στις αξίες με την πατρίδα του.Στα έργα του προβάλει εικόνες ανθρώπων χωρίς όμως να μείνει σε λεπτομέρειες του προσώπου, όπως μάτια ή χείλια, αλλά περισσότερο εμβαθύνει στην αύρα του κάθε ένα και την αποτυπώνει στα έργα του.


«Αποτυπώνω την αίσθηση που αφήνει η παρουσία ενός ανθρώπου σε κάποιον που τον κοιτά με κλειστά τα μάτια του. Αυτό δηλαδή που θέλει να βιώσει πολύ βαθύτερο και πολύ πρωτόγονο και πρωτόγνωρο, μένω στον άνθρωπο και στα όσα πηγάζουν από μέσα του όπως συμβαίνει σχεδόν με το σύμβολο της τέχνης στην εποχή μας.  Πλέον η ζωγραφική έχει γυρίσει προς τα μέσα, προς τον  άνθρωπο και τα τοπία που κάποτε έκαναν πολλοί έχουν μειωθεί, διότι και οι συνθήκες που ζούμε μας έχουν οδηγήσει να δούμε λίγο περισσότερο προς τα μέσα του ανθρώπου», ανέφερε.
16 6 16 21-29.6.2016 Εικαστική έκθεση Κων. Κωνσταντινίδη (2)
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ