in ,

Ρεκόρ συμμετοχών του Α.Ο. Λατώ

Με την συμμετοχή 74 αθλητών και αθλητριών από όλα τα Σωματεία Μέλη της Ζ΄ Ένωσης ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του 4ου Ενωσιακού Πρωταθλήματος Ε3 της 26ης εβδομάδας 2018.
Το Πρωτάθλημα διεξήχθη το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Γ.Σ. ΛΙΒΥΚΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ για τις κατηγορίες Αγόρια – Κορίτσια κάτω των 12 και 16 ετών.

Ο σύλλογος μας συμμετείχε σε αυτό με την παρουσία 11 παιδιών, αριθμό μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά.
 
Οι αθλητές και οι αθλήτριες μας συμμετείχαν σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, φέρνοντας αρκετά καλά αποτελέσματα.
 
Αναλυτικότερα:
Στην κατηγορία Αγόρια 12: Ο αρκετά βελτιωμένος σε σχέση με το παρελθόν Πεδιαδίτης Νικόλαος αγωνίστηκε απέναντι στον πιο έμπειρο Ξιάρχο Εμμανουήλ, σε έναν εμφύλιο στον 1ο γύρο του ταμπλό, με τον Ξιάρχο να επικρατεί 4/0,4/0. Ο Ξιάρχος στον επόμενο γύρο αντιμετώπισε τον Βελεντάκη του Ηράκλειο ΟΑΑ, επικρατώντας και πάλι με σκορ 4/1, 5/4(5) προχωρώντας στην 8άδα όπου αντιμετώπισε το νούμερο 3 του ταμπλό και μετέπειτα νικητή του τουρνουά Καρακώστα (Ηρακλειο ΟΑΑ) γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 4/0, 4/1. Στην ίδια κατηγορία ο Μαγουλιανός Δημήτριος γνώρισε την ήττα στον πρώτο γύρο από τον Κοντογιωργάκη του ΟΑ Σητείας με σκορ 4/1, 4/2.

Στην κατηγορία Κορίτσια 12: Η Καλύβα Πελαγία σημείωσε την πρώτη της νίκη σε παγκρήτιο επίπεδο απέναντι στην Κωστομανωλάκη του Φιλία ΤΚ με σκορ 5/3,2/4,10/6 μετά από ένα παιχνίδι με αρκετές εναλλαγές στο σκορ, στο οποίο κατάφερε και παρέμεινε συγκεντρωμένη, κάτι που της έδωσε την πρόκριση στην επόμενη φάση, όπου συνάντησε την Παντζελιουδάκη του ΟΑ Σούδας (νο1 ταμπλό και μετέπειτα νικήτρια του τουρνουά) κα μετά από ένα παιχνίδι στο οποίο είχε αρκετές φορές την ευκαιρία να πάρει κάποιο game, γνώρισε την ήττα με σκορ 4/0,4/0. Η Κοντολαιμάκη Αντωνία συμμετείχε για δεύτερη φορά σε Ε3 και παρόλο το νεαρό της ηλικίας της στάθηκε πολύ καλά (προηγήθηκε με 3/0 στο 2ο σετ) απέναντι στην Παρασκευαίδη του ΟΑΑ Ηράκλειο γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 4/0,5/3. Τέλος πρώτη συμμετοχή για την Ζανταλή Μιχαέλα σε παγκρήτια διοργάνωση, η οποία όμως είχε την ατυχία να κληρωθεί με την εμπειρότερη Ζαχαράκη του ΓΑΣ Γουρνών, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 4/0,4/0 αφήνοντας όμως θετικές εντυπώσεις για το μέλλον.
 
Στην κατηγορία Αγόρια 16: Ο Αλεξανδρίδης Ιωάννης ξεκίνησε δυνατά τις υποχρεώσεις του απέναντι στον Μανουσάκη του Φιλία ΤΚ κερδίζοντας τον εύκολα με σκορ 4/0,4/0. Στον γύρο των 8 συνάντησε τον ισχυρό Τσαγλιώτη του ΟΑ Ρέθυμνο γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 4/1,4/1. Ο Σφυράκης Νικόλαος αγωνίστηκε απέναντι στον Βεγόπουλο του Φιλία ΤΚ επικρατώντας εύκολα με σκορ 4/0,4/2 και στην 8άδα συνάντησε τον Μανδαλενάκη του ΟΑ Ηράκλειο γι άλλη μια φορά στην φετινή σεζόν, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 4/0,4/2. Ο Χαμηλάκης Εμμανουήλ στον πρώτο γύρο συνάντησε τον ικανότατο Κοκκινάκη του ΟΑ Σούδας και μετά από ένα αγώνα αρκετά μεγάλο σε διάρκεια , γνώρισε την ήττα με σκορ 4/1,1/4,10/4.
Στην κατηγορία Κορίτσια 16:
Η Δαβράδου Εμμανουέλα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Κριζανόφσκι του Φιλία ΤΚ με νίκη σε ένα παιχνίδι που παρόλο που έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ, κατάφερε και ανέτρεψε, οδηγώντας την στην νίκη και την πρόκριση στον επόμενο γύρο, όπου αγωνίστηκε απέναντι στην φορμαρισμένη Κωστάκη του Ηράκλειο ΟΑΑ (νο1 και μετέπειτα νικήτρια του τουρνουά) γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 4/0,4/0.
 
Τέλος την καλύτερη επίδοση αθλητή του συλλόγου μας πέτυχε η Κοντολαιμάκη Μάρα, η οποία κατάφερε να νικήσει την Μαρινάκη του ΟΑ Σούδας, με σκορ 5/3,0/4,10/3, μετά από ένα αρνητικό σερί με ήττες που διατηρούσε απέναντι της την φετινή σεζόν, πιστοποιώντας την ανοδική της πορεία μέσα στην φετινή χρονιά.
 
Στον ημιτελικό αντιμετώπισε την ισχυρή Ζαφειροπούλου γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 6/1,6/3 καταλαμβάνοντας έτσι την 3η θέση στο τουρνουά.
Την αποστολή συνόδευσαν οι προπονητές των αγωνιστικών τμημάτων Τζώρτζης Γιάννης και Μήλας Γεώργιος, μαζί με τους γονείς των παιδιών.
Οι προπονητές του συλλόγου θα ήθελαν να συγχαρούν τους αθλητές και τις αθλήτριες μας οι οποίοι κατάφεραν να φτάσουν μέχρι την 3η παγκρήτια θέση (Κοντολαιμάκη Μάρα), την 8άδα (Σφυράκης,Αλεξανδρίδης,Δαβράδου,Ξιάρχος), εκείνους που πέτυχαν από μια νίκη (Χαμηλάκης,Καλύβα) αλλά και τα παιδιά που συμμετείχαν στο τουρνουά χωρίς να γευτούν την χαρά της νίκης(Ζανταλή, Κοντολαιμάκη Α., Μαγουλιανός Δ., Πεδιαδίτης) αλλά απέσπασαν σημαντικές εμπειρίες για το μέλλον τους.
Ο ΑΟ Λατώ με συνεχή παρουσία στα Παγκρήτια και Πανελλαδικά πρωταθλήματα, πιστοποιεί την σταθερά ανοδική του πορεία τα τελευταία χρόνια στο αγωνιστικό τένις, μέσα από την συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή των παιδιών του στα πρωταθλήματα αυτά αλλά και των επιτυχιών τους.
 
Τέλος συγχαρητήρια αξίζουν και στις οικογένειες των παιδιών αυτών οι οποίες στηρίζουν και τα ίδια αλλά και τον σύλλογο μας σε όλη αυτή την προσπάθεια. Το ραντεβού ανανεώνεται αυτό το σαββατοκύριακο με την δεύτερη φάση του Παγκρήτιου τουρνουά με την συμμετοχή των Σφυράκη, Χαμηλάκη, Αλεξανδρίδη, Ξιάρχου, Μαγουλιανού (Αγόρια 14) και Κοντολαιμάκη Μ., Δαβράδου, Καλύβα (Κορίτσια 14) στην πόλη της Σητείας.