in

Ράγισαν καρδιές για τον μικρό που έσβησε τόσο γρήγορα

Αστυνομικές έρευνες για τις πολλές σκοτεινές πτυχές της τραγικής ιστορίας
Φως στα αίτια θανάτου του βρέφους από τη Λέρο, που άφησε την τελευταία του πνοή στη Μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων του ΠΑΓΝΗ αναμένεται τα ρίξει η νεκροψία νεκροτομή, καθώς πολλά ελέχθησαν και γράφτηκαν για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το αγοράκι όταν εσπευσμένα μεταφέρθηκε από το νησί, στο Ηράκλειο.

Η μάχη που έδωσε δεν ήταν αρκετή για να το κρατήσει στη ζωή, παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου

Την ίδια ώρα πληθαίνουν και οι φωνές συμπαράστασης στον παιδίατρο του νοσοκομείου Λέρου, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα απουσίαζε από το νοσοκομείο και το νησί, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί το μωρό στο Ηράκλειο. Μετά τον διοικητή του νοσοκομείου Λέρου και νοσηλεύτρια φέρεται να διαψεύδει ότι ο γιατρός ήταν απών όταν προέκυψε το περιστατικό.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Παιδιατρικής και Πρόεδρο της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας Ανδρέα Κωνσταντίπουλο, ο οποίος μίλησε στην Εφημερίδα των Συντακτών “το βρέφος πέθανε από πολυοργανικό νόσημα. Έπεσε η λειτουργία όλων των οργάνων του, με αποτέλεσμα να προκληθεί στο τέλος καρδιακή ανεπάρκεια, κάμψη και θάνατος. Το βρέφος ήταν τρεις μέρες ατάιστο. Ήταν ήδη πολύ αργά όταν έφτασε στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του ήταν ανεπίστρεπτη. Και άντεξε πολύ τρεις μέρες»

Συγκλονισμένος μίλησε στην εφημερίδα «Espresso» ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας: “Επειδή είχα πρόβλημα με τη μητέρα μου, εκείνη τη μέρα έτυχε να βρίσκομαι στο νοσοκομείο. Με κάλεσαν οι γιατροί στην Παιδιατρική Κλινική, όπου η μάνα με τον σύντροφό της είχαν πάει το παιδί. Οι εικόνες που αντίκρισα όταν οι γιατροί με οδήγησαν στη θερμοκοιτίδα πραγματικά με σόκαραν. Είδα ένα νεογέννητο που είχε ακριβώς την εικόνα που έχουν τα υποσιτισμένα βρέφη της Αιθιοπίας. Ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, γεμάτο πληγές με πύον, γιατί το δερματάκι του άρχισε να σκάει από την ασιτία, και άπλυτο. Αμέσως ενημερώθηκε ο εισαγγελέας της Κω, ενώ έσπευσε και η αστυνομία που πήρε καταθέσεις. Προσωπικά θεωρώ πως πρόκειται για καθαρή αμέλεια, εγκληματική”

Η 24χρονη είχε μετακομίσει τους τελευταίους μήνες στη Λέρο, σύμφωνα με το lerosnews.gr για να ζήσει με τον πατέρα του παιδιού, που είναι στρατιωτικός. Ο εισαγγελέας της Κω έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατά της μητέρας για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

πηγη www.cretalive.gr