in

Πόσα εκατομμύρια επισκέπτες θα βρεθούν στην Κρήτη

 
Την πεποίθησή της ότι θα προχωρήσουν γρήγορα και ομαλά οι διαδικασίες για την κατασκευή του αεροδρομίου Καστελίου εξέφρασε από το Ρέθυμνο χθες, μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ ΤV” και τον Ματθαίο Καπετανάκη, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις πολιτιστικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Βαρδινογιάννη, παρακολουθώντας τη θεατρική παράσταση “O Ντελικανής”, που τελούσε υπό τη διοργάνωση του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης. Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο τουριστικό προϊόν της Κρήτης, λέγοντας ότι η Κρήτη αποτελεί «τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού».
Συγκεκριμένα, η Έλενα Κουντουρά έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νέο αεροδρόμιο, εκφράζοντας την αισιοδοξία της για την πορεία του έργου, ώστε σιγά-σιγά και τα νησιά να μπορούν να δέχονται πτήσεις από μακρινές χώρες.
Άνοιγμα σε χώρες με το νέο αεροδρόμιο
Μάλιστα, επισήμανε ότι αυτό το έργο έρχεται να ενισχύσει και τις δικές της προσπάθειες, για άνοιγμα σε χώρες όπως την Κίνα, την Κορέα, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, προς τους πιο εύρωστους οικονομικά επισκέπτες, προκειμένου όχι μόνο να αυξηθεί η επισκεψιμότητα προς το νησί, αλλά να υπάρξει και ουσιαστική αναβάθμιση του ποιοτικού επιπέδου των τουριστών.
 
Αναμένονται 4,2 εκατομμύρια επισκέπτες στο νησί
Η υπουργός ανέφερε ακόμη ότι βρίσκεται σε διαρκείς επαφές με τους επιχειρηματικούς φορείς του τουριστικού χώρου και αυτό που τονίζει προς πάσα κατεύθυνση είναι να μην υπάρχει πουθενά αισχροκέρδεια που «θα έκανε πολύ μεγάλο κακό στη βαριά βιομηχανία της χώρας μας», που είναι ο τουρισμός. Τόνισε ακόμη ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του τουρισμού στην Ελλάδα είναι διπλάσιος σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες και ότι τα μεγέθη είναι συνεχώς και βελτιούμενα. Και όπως έχει ξαναπεί και στο παρελθόν, «η Κρήτη είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού. Αναμένονται στο νησί 4,2 εκατομμύρια οι επισκέπτες φέτος, γεγονός που προσδίδει μια ιδιαίτερη δυναμική στο τουριστικό προϊόν της Κρήτης».
Η κ. Κουντουρά σήμερα το πρωί αναχωρεί για την Αθήνα, ενώ χθες το βράδυ είχε μερικές επαφές πάρα πολύ σύντομες στο Ρέθυμνο με τοπικούς φορείς, για ζητήματα που τους απασχολούν.
ΠΗΓΗ: neakriti.gr