in ,

Πως θα χτυπήσει ο Ετεοκλής την Κρήτη

Μετά τον «Διδώ», τη σκυτάλη παίρνει ο «Ετεοκλής» φέρνοντας κακοκαιρία «εξπρές»

Νέο κύμα κακοκαιρίας με τον “Ετεοκλή”που αναμένεται να επηρεάσει το σύνολο της χώρας  από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 13/12.  με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας και τους πολύ θυελλώδεις νοτιάδες που τοπικά θα πνέουν με εντάσεις 9-10 μποφόρ.
Και η Κρήτη αναμένεται να επηρεαστεί από το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα είναι «εξπρές» με βροχές, καταιγίδες και ενίσχυση των ανέμων, από το απόγευμα και μετά που θα φτάσουν τα 9 μποφόρ.
Στο βίντεο προγνωστικών χαρτών που ακολουθεί, από το meteo, διακρίνεται το πολύ ισχυρό και βαθύ (πρωτεύον) βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο συνδέεται με μια εκτεταμένη και ιδιαίτερα έντονη ατμοσφαιρική διαταραχή και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 12/12 βρίσκεται στη Μ. Βρετανία. Το χαμηλό αυτό αναμένεται να κινηθεί γρήγορα προς τα νοτιοανατολικά και ξεπερνώντας  το εμπόδιο των Άλπεων να δημιουργήσει κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 13/12 ένα δευτερεύον βαθύ, ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στην Αδριατική. Το νέο βαρομετρικό χαμηλό θα προκαλέσει την κακοκαιρία “Ετεοκλής”.

Επισημαίνεται ότι αν και το νέο κύμα κακοκαιρίας θα είναι σχετικά σύντομο (διάρκεια σχεδόν 1 ημέρας), εντούτοις θα είναι ιδιαίτερα έντονο, έως ότου απομακρυνθεί προς την ανατολική Μεσόγειο όπου και θα εξασθενήσει.
Ο καιρός σήμερα
Ο καιρός σήμερα στα δυτικά, τα νότια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχει τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, μάλιστα, στα δυτικά τη νύχτα θα ενταθούν. Χιόνια αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με ενίσχυση από το απόγευμα στα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
πηγη neakriti.gr