Menu
in ,

Πυροσβέστες του Μεραμπέλλου, σε “επιφυλακή”….διαρκώς. Ένα μπουκάλι νερό είναι ένα πραγματικό ευχαριστώ

Τούτες τις μέρες που στην χώρα οι φωτιές καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμα τους με τους πυροσβέστες να έχουν αναδειχθεί για μια ακόμα φορά οι ήρωες για την προστασία των ανθρώπινων ζωών , των περιουσιών και του πρασίνου, όλοι μας έχουμε ένα και μοναδικό χρέος, να προσέχουμε, πολύ πάρα πολύ όμως.

Φωτιές παντού στην χώρα, φωτιές και στην Κρήτη με τους πυροσβέστες του Μεραμπέλλου να είναι έτοιμοι να βρεθούν οπουδήποτε τους ζητηθεί για να συνδράμουν αλλά και να περιπολούν σε περιοχές με έντονη βλάστηση ώστε να είναι κοντά σε όποιο συμβάν σημειωθεί.

Τα οχήματα γεμάτα νερό και οι ίδιοι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν σε κάθε περίπτωση ενώ όλοι εμείς έχουμε την ευθύνη μαζί με την  ευγνωμοσύνη όλων μας που είναι απέραντη και ειλικρινής απέναντι σε αυτούς τους εργαζόμενους ώστε να ανταμειφθούν και να ενισχυθούν όπως τους αξίζει.

Ακούμε για προσλήψεις αλλού με το πυροσβεστικό σώμα να μετρά χιλιάδες κενά σε όλη την χώρα, την ώρα που όλοι μας αφήνουμε να συμβαίνουν πράγματα που στις δύσκολες ώρες της φωτιάς πολλαπλασίαζαν τον κίνδυνο. Καταπατήσεις, φραγμένοι δρόμοι, παράνομες χωματερές, άδειοι κρουνοί και τόσα άλλα που αν απλά λειτουργούσαν σωστά θα είχαμε προλάβει πολλά περισσότερα.

Προσοχή λοιπόν και σεβασμός από όλους τόσο στην φύση γύρω μας όσο και σε αυτούς τους ανθρώπους που δεν θα πρέπει να τους θυμόμαστε τώρα μόνο στα δύσκολα. Έχουμε την υποχρέωση να τους στηρίζουμε πάντα και να τους υποστηρίζουμε σε όλα και με κάθε τρόπο.

 

Θ.Κ

 


Ο θερμός αέρας, η υγρασία, η μεγάλη ζέστη και η άπνοια, σε συνδυασμό με την ένταση της προσπάθειας που καταβάλουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης (πυροσβέστες, εθελοντές κλπ) κατά την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών, δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για θερμικές κράμπες λόγω της απώλειας αλάτων, θερμική εξάντληση ακόμη και θερμοπληξία.
Χρειάζονται άφθονα υγρά και αναπλήρωση των αλάτων που χάνουν. Ενα μπουκάλι νερό είναι ένα πραγματικό ευχαριστώ σε τέτοιες στιγμές.

Leave a Reply

Exit mobile version