in

Πυροβολισμοί σε δικαστήριο στη Ρωσία -Τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες [PICS]

Πυροβολισμοί σε αίθουσα δικαστηρίου κοντά στη Μόσχα είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα και να τραυματιστούν άλλα πέντε.
Πέντε άνδρες, μέλη συμμορίας που λήστευε και εκτελούσε οδηγούς αυτοκινήτων, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς μέσα στον ανελκυστήρα του δικαστηρίου και προσπάθησαν να αρπάξουν τα όπλα τους. Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι τρεις κατηγορούμενοι και να τραυματιστούν άλλοι δύο, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, Τατιάνα Πέτροβα.

Τραυματίες είναι δύο αστυνομικοί και ένα μέλος της εθνοφρουράς. Το επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο δικαστήριο του Κρασνογκόρσκ, όπου θα δικάζονταν τα μέλη της συμμορίας, που απέχει 20 χλμ. από τη Μόσχα.
Τα μέλη της συμμορίας κατάγονταν από την κεντρική Ασία και είχαν σπείρει τον τρόμο στην περιοχή της Μόσχας επί δυόμισι χρόνια. Σύμφωνα με την Επιτροπή Ερευνών της Ρωσίας, δρούσαν πάντα με τον ίδιο τρόπο: έσκαγαν τα λάστιχα των αυτοκινήτων για να τα αναγκάσουν να σταματήσουν, σκότωναν τον οδηγό και λεηλατούσαν το όχημα.
Η συμμορία αποκαλείτο GTA, από τα αρχικά του πασίγνωστου βιντεοπαιχνιδιού Grand Theft Auto, όπου οι παίκτες καλούνται να σκοτώσουν για να κερδίσουν. Συνολικά, οι ύποπτοι σκότωσαν 17 ανθρώπους και αν κρίνονταν ένοχοι κινδύνευαν να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη.

Φωτογραφίες: AP
Πηγή: ΑΠΕ/ AFP, Reuters, Sputnik
Πηγή: iefimerida.gr