in ,

Πρώτη συμμετοχή σε επαγγελματικό τουρνουά tennis για την Μάρα Κοντολαιμάκη

 

Τις δυο τελευταίες εβδομάδες η αθλήτρια του συλλόγου μας, (Α.Ο ΛΑΤΩ) Μάρα Κοντολαιμάκη, έκανε ένα μεγάλο βήμα στην αγωνιστική της πορεία καθώς συμμετείχε στα προκριματικά του επαγγελματικού ITF τουρνουά αντισφαίρισης των 15.000 δολαρίων στο ξενοδοχείο Lyttos Beach στην Χερσόνησο! Το συγκεκριμένο τουρνουά, με επίσημη ονομασία 13th Lyttos Beach ITF Pro Circuit, ανήκει στην επαγγελματική σειρά της παγκόσμιας ομοσπονδίας αντισφαίρισης ITF (PRO CIRCUIT), και πιο συγκεκριμένα στην F1 Futures.

Αυτές οι σειρές ξεκινούν από συνολικά χρηματικά έπαθλα των 15.000 δολαρίων και φτάνουν μέχρι και τα 100.000 δολάρια. Διεξάγεται κάθε χρόνο στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο και από φέτος στις ανανεωμένες εγκαταστάσεις του.

Το τουρνουά διεξήχθη σε χωμάτινη επιφάνεια. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, τα συγκεκριμένα τουρνουά είναι επαγγελματικά και αποτελούν διοργανώσεις στις οποίες πάρα πολλοί μεγάλοι παίκτες και παίκτριες έχουν κάνει τα πρώτα τους βήματα και έχουν κερδίσει τους πρώτους τους βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη!

Στο τουρνουά αυτό, τα προηγούμενα χρόνια είχαμε την τιμή να παρολουθήσουμε από κοντά τους Στέφανο Τσιτσιπά (τοπ 15 κόσμου) και Μαρία Σάκκαρη (πρωην νο29 κόσμου)αλλά και δεκάδες άλλους παίκτες και παίκτριες παγκοσμίου φήμης, οι οποίοι ταξιδέυουν στην χώρα μας για να αγωνισθούν! Η Κοντολαιμάκη, παρα το νεαρό της ηλικίας της (14,5 ετών), τόλμησε να αγωνιστεί απέναντι σε αντιπάλους, πολύ πιο έμπειρες και μεγαλύτερες της.

Πιο συγκεκριμένα, έπαιξε 4 αγώνες από τους οποίους οι 2 σε πρώτους γύρους προκριματικών και οι άλλοι 2 αγώνες σε ταμπλό όπου η νικήτρια θα είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει με Wild card στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης. Θα πρέπει να τονιστεί πως , ανα βδομάδα υπήρχε και άλλο τουρνουά της συγκεκριμένης σειράς, καθώς πραγματοποιούνται αρκετές σειρές κάθε χρόνο και όχι ένα και μοναδικό. Ο πρώτος της αγώνας, ήταν για το Pre wild card tournament της 2ης εβδομάδας απέναντι στην Alice Rusova (SLV) από την οποία και ηττήθηκε με σκορ 1-6 2-6. Ο δεύτερος αγώνας ήταν για τα προκριμματικά της 2η εβδομάδας απέναντι στην Shatoo Mohamad (USA) από την οποία ηττήθηκε με σκορ 1-6, 1-6.

Το τρίτο παιχνίδι ήταν ξανά για Pre wild card tournament για 3η εβδομάδα απέναντι στην Ελληνίδα Sapfo Sakelaridi (GRE) από την οποία γνώρισε την ήττα με σκορ 0-6 2-6. Τελευταίος της αγώνας ήταν για τα προκριμματικά της 3ης εβδομάδας απέναντι στην Anamarija Spoljaric (CRO) από την οποία και ηττήθηκε με σκορ 0-6 0-6.

Η Μάρα ήταν νεαρότερη απ όλες τις αντιπάλους της και λιγότερο έμπειρη σε τέτοιες διοργανώσεις και ο κύριος σκοπός της συμμετοχής, ήταν να αποσπάσει όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες που θα μπορέσουν να την βοηθήσουν να πραγματοποιήσει τους στόχους της στην νέα χρόνια, καθώς αλλάζει ηλικιακή κατηγορία!

Συμμετοχές σαν αυτές, σε τόσο υψηλές διοργανώσεις αναδεικνύουν την δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια, στοχεύοντας όσο τον δυνατόν υψηλότερα! Ο ΑΟ Λατώ και εγώ προσωπικά, ευχόμαστε στην ίδια και την οικογένεια της, να συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπάει και κυνηγάει όλα αυτά τα χρόνια, με την ίδια επιμονή και υπομονή!

Τζώρτζης Γιάννης