in

Πρύτανης ΕΛΜΕΠΑ Ν. Κατσαράκης: “Έλεγχος των φοιτητών, ψηφιακό πιστοποιητικό και δωρεάν rapid tests στα πανεπιστήμια” (VIDEO)

Ο οποίος παραβρέθηκε στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στην τελετή αναγόρευσης του Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη σε επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Διοίκησης, Επιστήμης και Τεχνολογίας Αγίου Νικολάου…

Στην τελετή αναγόρευσης του Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη σε επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Διοίκησης, Επιστήμης και Τεχνολογίας Αγίου Νικολάου παραβρέθηκε και ο Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Νικόλαος Κατσαράκης.

Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια αφού πάνω από 92% των καθηγητών έχουν εμβολιαστεί ενώ οι εμβολιασμοί των φοιτητών αγγίζουν το ποσοστό του 72%“, δήλωσε στην κάμερα του fonien.gr o Πρύτανης ΕΛΜΕΠΑ.

Στη συνέχεια δήλωσε πως “η πολιτεία πρέπει να μεριμνήσει για τα απαραίτητα μέτρα λειτουργίας των πανεπιστημίων με φυσική παρουσία, από πλευράς μας ζητήσαμε να υπάρχει ένα κανονιστικό πλαίσιο των πανεπιστημίων που θα ορίζει την πληρότητα των αμφιθεάτρων, τις αποστάσεις, τις ευπαθείς ομάδες καθώς επίσης και να καταλήξουμε σε ένα σύστημα ελέγχου των φοιτητών”.

Έπειτα ανέφερε: “Συζητάμε για το ψηφιακό πιστοποιητικό, όπου θα μπορούμε με εύκολο τρόπο να ελέγχουμε ως ακαδημαϊκά τμήματα τα πιστοποιητικά των φοιτητών μας, καθώς να υπάρχει και μία προτεραιότητα στον εμβολιασμό τους και παράλληλα η δυνατότητα για δωρεάν rapid tests μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις“.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη δήλωση του Πρύτανη ΕΛΜΕΠΑ Νίκου Κατσαράκη:

Ν.Μ.