in

Πρόταση – τομή της Super League μέχρι το 2020!

Στην κατάθεση συνολικής πρότασης- τομής (προς τις ΠΑΕ, αλλά και την ΕΠΟ/Διοικούσα Επιτροπή, την ΦΙΦΑ και το υφυπουργείο Αθλητισμού) για ΟΛΑ τα θέματα που αφορούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ώστε να δημιουργηθεί ένα καινούργιο τοπίο τουλάχιστον μέχρι το 2020 επεξεργάζεται και θα είναι έτοιμη να καταθέσει η Super League μέσα στο πρώτο 15μερο του Ιανουαρίου, δεν αποκλείεται ακόμη και στο προγραμματισμένο για τις 10/1/2017 πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της νέας χρονιάς!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας πρόκειται για πρόταση η οποία θα αφορά:

– Την μορφή διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Δηλαδή πόσες ομάδες θα αγωνίζονται στην Super League, πόσες θα υποβιβάζονται, τι θα γίνει με τα πλέι οφ και ποιοι θα «αναδεικνύονται» μέσα από αυτά. Μια ξεκάθαρη διαδικασία η οποία θα αποφασιστεί και θα τηρηθεί για τα επόμενα χρόνια δίχως συνεχείς… φωνές για αλλαγές.

– Την χάραξη του τηλεοπτικού χάρτη, πάντα στη βάση της «κεντρικής διαχείρισης», σε συνεργασία με τον όποιο πάροχο (την ΝΟVA, στην προκειμένη περίπτωση) υπάρχει. Και με αφετηρία αυτό που είχαμε αναφέρει στο προηγούμενο σημείωμά μας στο sdna.gr δηλαδή ότι «κεντρική διαχείριση χωρίς τους 4 μεγάλους δεν υπάρχει».

– Τα εμπορικά που αφορούν τις χορηγίες τις οποίες πρέπει να διεκδικήσει η Λίγκα και κατ΄ επέκταση οι ομάδες μέλη της. Θέμα (τεράστιας σημασίας το οικονομικό) που δεν αφορά μόνο τον κεντρικό χορηγό του πρωταθλήματος ή τη διαφήμιση στη φανέλα, αλλά συνολικά το «οικόπεδο» των εμπορικών εσόδων που πρέπει να επεκταθεί και να διεκδικήσει η Super League βελτιώνοντας το προϊόν της έτσι ώστε να προσελκύσει τους διαφημιζόμενους.

Εκτός από τους συγκεκριμένους βασικούς άξονες της πρότασης, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε στην πρόταση να συμπεριλαμβάνονται και ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις μεταξύ των ΠΑΕ, την διαιτησία, αλλά και το συνολικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί με τον ορισμό Διοικούσας Επιτροπής στην ΕΠΟ, την ΦΙΦΑ, την απαίτησή της για αλλαγές σε κυβερνητικούς νόμους καθώς και τον ρόλο των ΠΑΕ και της Λίγκας στις επικείμενες εκλογές της Ομοσπονδίας (όπου αναμένεται να είναι σαφώς πιο ισχυρός).

Εκείνο που δεδομένο γνωρίζουμε αυτή την ώρα είναι ότι δεν… πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων οι προτάσεις που κατέθεσαν στην Super League οι δύο διεθνείς οίκοι, η Deloitte και η PwC. Οι άνθρωποι της Λίγκας τις επεξεργάζονται και στην συνολική πρόταση που ετοιμάζονται να καταθέσουν στις ΠΑΕ, την ΕΠΟ, την ΦΙΦΑ και το υφυπουργείο Αθλητισμού είναι σίγουρο ότι θα συμπεριλαμβάνουν «κομμάτια» ή μέρος της «φιλοσοφίας» που αυτές εξέφραζαν, προσαρμοσμένα όμως στην ελληνική «ποδοσφαιρική πραγματικότητα».

Έχει πραγματικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε και συνολικά την πρόταση αλλά και την απήχηση που θα τύχει από τις ΠΑΕ καθώς είναι η πρώτη φορά έπειτα από χρόνια που η Super League προσπαθεί να «παντρέψει» το τεχνοκρατικό με το ποδοσφαιρικό- ελληνικό και να δημιουργήσει ένα συγκεκριμένο χάρτη κανόνων στο πρωτάθλημα. Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε και να κρίνουμε το αποτέλεσμα…

sdna.gr