in ,

Πρόταση μομφής σε Πολάκη από ΝΔ,

Σύγκρουση κορυφής αμέσως μετά το Πάσχα μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη προκαλούν οι δηλώσεις του Παύλου Πολάκη κατά του υποψηφίου ευρωβουλευτή της ΝΔ και ατόμου με αναπηρία, Στέλιου Κυμπουρόπουλου.
Ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας,  χαρακτηρίζοντας χυδαία την επίθεση σε βάρος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

«Δεν υπάρχει διέξοδος για τον Πρωθυπουργό. Ή θα τον πάρει αγκαλιά ή θα τον αποπέμψει» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης λίγη ώρα μετά την προαναγγελία της σχετικής πρωτοβουλίας και απαντώντας στον αρχηγό της κυβέρνησης που τον είχε προκαλέσει σε μονομαχία ανέφερε: «Debate δεν θέλατε; Debate θα έχετε εδώ στη Βουλή».

Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας που έσπευσε στη Βουλή όχι μόνο κάλυψε (προς ώρας) τον αναπληρωτή υπουργό του, αλλά μετέτρεψε την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης, καταλογίζοντας στην ΝΔ ότι προχωρά σε πρωτοφανή αντιπερισπασμό για να μην απαντήσει «για τα κρίσιμα και τα μεγάλα».
Ο Αλέξης Τσίπρας απέδωσε για μια ακόμα φορά τις δηλώσεις Πολάκη στον χαρακτήρα του και στην καταγωγή του και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε αποδεικνύει το πανικό που βρίσκεται. «Επιχειρεί να αποφύγει τη συζήτηση διότι θέλει να κουκουλώσει τη Νοβάρτις και τα θαλασσοδάνεια», δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Σημειώνεται πάντως ότι το κλίμα στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ κάθε άλλο παρά υποστηρικτικό είναι προς τον αναπληρωτή υπουργό. Ο Γιάννης Μπαλάφας ήδη από το πρωί κράτησε αποστάσεις από τον Παύλο Πολάκη, ενώ επικριτικός ήταν από το βήμα της Βουλής και ο Νίκος Φίλης. Διερμηνεύοντας, όπως είπε, και τα αισθήματα των υπολοίπων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ο Παύλος Πολάκης δεν εκπροσωπεί το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ. «Να βρει τρόπο να διορθώσει την αστοχία του» διαμήνυσε.
Τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη επικαλέστηκε ο Κώστας Τζαβάρας ο οποίος πήρε το λόγο αμέσως μετά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού.
«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα ταυτιζόσασταν με τον Παύλο Πολάκη ιδίως μετά και τα όσα είπε ο Νίκος Φίλης» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό.
Ο κ. Τζαβάρας ανέφερε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας παραβιάζει όλες τις αρχές της Δημοκρατίας και του Συντάγματος και χαρακτήρισε δικολαβίστικο το επιχείρημα Τσίπρα περί χαρακτήρα και καταγωγής του μέλους της κυβέρνησης.
«Ντροπή για τη Δημοκρατία δεν είναι μόνο η συμπεριφορά. Ντροπή για τη Δημοκρατία είναι η διαφθορά, η διαπλοκή και οι μίζες» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας και κατέληξε «δεν θα σας επιτρέψουμε μα εκτρέψετε τη συζήτηση εκεί που θέλετε θα συζητήσουμε για όλα όσες ημέρες θέλετε».

Τσίπρας για πρόταση μομφής: Θα την μετατρέψω σε ψήφο εμπιστοσύνης

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήκωσε το γάντι που πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, ο οποίος προανήγγειλε πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.
Παίρνοντας το λόγο, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «όποτε καταθέσει πρόταση μομφής κατά μέλους της κυβέρνησης, θα την μετατρέψω σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».
Έκανε λόγο για «πρωτοφανή επικοινωνιακό αντιπερισπασμό που αποδεικνύει τον πανικό που βρίσκεται ο ίδιος για να δραπετεύσει από μια αντιπαράθεση», αναφερόμενος στην πρότασή του για τηλεοπτικό debate.
«Επιχειρεί να αποφύγει τη συζητηση για τα κρίσιμα και τα μεγάλα και επιθυμεί να βάλει στη συζήτηση το ύφος του κ. Πολάκη, αν είναι καλό ή κακό. Θθέλει να κουκουλώσει τη Νοβάρτις και τα θαλασσοδάνεια».

Πρόταση μομφής κατά του Πολάκη θα καταθέσει η ΝΔ

Πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη θα καταθέσει η ΝΔ αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν λάβρος κατά του Π. Πολάκη με αφορμή την επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ και άτομο με αναπηρία, Στέλιο Κυμπουρόπουλο και ανακοίνωσε ότι η ΝΔ θα προχωρήσει μετά το Πάσχα σε αυτή την πρωτοβουλία. «Debate δεν θέλατε;  Debate θα έχετε, εδώ στη Βουλή, ενώπιον του ελληνικού λαού και πάρτε τον Πολάκη αγκαλιά. Εξάλλου ένα και το αυτό είστε», δήλωσε χαρακτηριστικά o Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως είπε αμέσως μετά σε δημοσιογράφους ο κ. Μητσοτάκης: «Δεν υπάρχει συγγνώμη για τη ΝΔ, για όσα είπε ο κ. Πολάκης. Ή τον αποπέμπει ο κ. Τσίπρας ή τον παίρνει αγκαλιά. Θα καταθέσουμε την πρόταση μομφής την πρώτη ημέρα που θα ανοίξει τη Βουλή. Μετά το Πάσχα ξεκινάει η εβδομάδα των Παθών για τον κ. Τσίπρα».
Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κατηγορήσει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ότι επιτέθηκε με χυδαίο τρόπο κατά του υποψηφίου ευρωβουλευτή της ΝΔ. «Έτσι αντιλαμβάνεστε την κοινότητα των ίσων ευκαιριών και τον στηρίζετε σιωπηλά;» δήλωσε ο αρχηγός της ΝΔ απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι γνώρισε τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο πριν από μερικές μήνες. «Δεν του χαρίστηκε κανείς. Δεν έχει την ανάγκη μας. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας, ποιότητας και ήθους. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο διακύβευμα των εκλογών» δήλωσε. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι  ο κόμπος έφτασε στο χτένι.
Και στο σημείο αυτό ανακοίνωσε καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της ΝΔ ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού  αμέσως μετά τις διακοπές του ΠΑΣΧΑ.
Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το χαρακτήρισε έκτρωμα. Υποστήριξε ότι δίνει τη χαριστική βολή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ισοπεδώνει και αφαιρεί κάθε έννοια αυτονομίας από τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία.
Κατηγόρησε τέλος τον Κώστα Γαβρόγλου ότι δημιουργεί πανεπιστημιακά τμήματα ακόμα και με βουλευτικές τροπολογίες για ψηφοθηρικούς λόγους σε περιοχές που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλο πρόβλημα.
Η  προαναγγελία της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη από την ΝΔ, αλλά κυρίως οι δηλώσεις του ίδιου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας φαίνεται πως προκαλούν δυσφορία στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νίκος Φίλης παίρνοντας το λόγο στη Βουλή και ερμηνεύοντας όπως είπε τα αισθήματα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ο αναπληρωτής υπουργός δεν εκπροσωπεί το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ. «Να βρει τρόπο να διορθώσει την αστοχία του» κατέληξε ο Νίκος Φίλης.

Η ομιλία Μητσοτάκη:

Γεννηματά: Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό

«Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην έχει συνειδητοποιήσει ότι Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό. Είναι φανερό, ότι αυτά που τους ενώνουν είναι πολύ βαθιά και ισχυρά…», σχολίασε η Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε:
«Σήμερα ο κ. Τσίπρας έκανε ένα ακόμη βήμα. Ταύτισε το σύνολο των Υπουργών του, των βουλευτών του και του κόμματός του με τον Πολάκη.Όσο για τον κ. Μητσοτάκη όλοι έχουν καταλάβει ότι στην επιχείρηση «πόλωση»,  το «ένα χέρι νίβει το άλλο». Θα τα πούμε στη Βουλή….».

ΚΚΕ: Ανήθικος ο Πολάκης όπως και ο Τσίπρας που τον καλύπτει

Η δήλωση Πολάκη είναι απαράδεκτη, ανήθικη και καταδικαστέα, όπως απαράδεκτη κι ανήθικη είναι και η στάση του πρωθυπουργού να τον καλύψει σε αντίθεση με αυτό που έπραξαν άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ και προσθέτει:
«Από κει και πέρα όλη η συζήτηση περί “προτάσεων δυσπιστίας” και “ψήφων εμπιστοσύνης” είναι μόνο και μόνο για να βρουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ένα ακόμη πεδίο ψεύτικης αντιπαράθεσης, να κρύψουν τις συγκλίσεις τους στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα».

Φίλης: Ο αναπληρωτής υπουργός δεν εκπροσωπεί το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ

Η  προαναγγελία της κατάθεσης πρότασης μομφής κατά του Παύλου Πολάκη από την ΝΔ, αλλά κυρίως οι δηλώσεις του ίδιου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας φαίνεται πως προκαλούν δυσφορία στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Νίκος Φίλης παίρνοντας το λόγο στη Βουλή και ερμηνεύοντας όπως είπε τα αισθήματα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ο αναπληρωτής υπουργός δεν εκπροσωπεί το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ. «Να βρει τρόπο να διορθώσει την αστοχία του» κατέληξε ο Νίκος Φίλης.

Η απάντηση Κιμπουρόπουλου για την «μικρότητα» του Πολάκη

Aπάντηση στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη για την εναντίον του επίθεση, επειδή έκανε χρήση του δικαιώματος που του δίνει ο νόμος να προσληφθεί στο ΕΣΥ ως ΑμΕΑ, έδωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος.
Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» ο τόνισε πως βρίσκεται στη θέση αυτή μετά από μια διαδικασία υπό κρίση, σημειώνοντας ότι έχει περάσει από επιτροπή, έχει αξιολογηθεί και διορίστηκε μετά από 7 μήνες.
«Είναι μικρότητα να ανεβεί το ΦΕΚ. Ακολούθησα μια νόμιμη διαδικασία που υπήρχε κρίση, αξιολόγηση και σε αυτή τη θέση που βρίσκομαι εγώ βρίσκομαι κάτω από μια διαδικασία υπό κρίση. Δεν είμαι μόνιμος επιμελητής, για πέντε χρόνια κρίνομαι για το αν η εργασία μου μπορεί να ανταποκριθεί στις λειτουργίες ενός νοσοκομείου, άρα έχω περάσει από μια επιτροπή, η επιτροπή με αξιολόγησε πέρασα από μια διαδικασία 7-8 μηνών μέχρι να γίνει ο διορισμός μου. Δεν είναι μια μέρα σηκώθηκε ένα τηλέφωνο, χρησιμοποίησα ένα νόμο και την επόμενη μέρα μπήκα. Αυτά χρειάζονται κόπο, προσπάθεια κανείς δεν μίλησε ότι δεν χρειάζονται κάποια υποστήριξη για να φτάσουμε σε αυτό που χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Υπηρεσίες για όλους, για όλους τους ανθρώπους που έχουνε ανάγκη, να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους εργαλεία, τις δικές τους δυνάμεις για να μπορούν να κάνουν την εργασία τους, την οικογένειά τους, να έχουν το σπιτικό τους, να κάνουν τα ταξίδια τους, να κυκλοφορήσουν σε ένα κράτος και να έχουν την προσβασιμότητα σε υπηρεσίες, δομές υγείας, εκπαίδευση. Η προσβασιμότητα δεν είναι μια θέση σε ένα νοσοκομείο, η προσβασιμότητα είναι παντού και αυτό απουσιάζει.
Όταν πέρασα στην Ιατρική Σχολή η προσβασιμότητα των κτιρίων ήταν ένα 15%, έτρεχα σε τεχνικές υπηρεσίες, στον πρόεδρο της σχολής για να μπορέσω να κάνω πιο προσβάσιμη τη σχολή. Όταν έφυγα από τη σχολή, η σχολή είχε γίνει με δικιά μου παρέμβαση ένα 85% προσβάσιμη. Αυτό θέλει κόπο, χρόνο και ξόδεμα του δικού μου ελεύθερου χρόνου για να κάνω κάτι το οποίο είναι απαραίτητο. Αυτά δεν τα ξέρει κανένας, τα λέω γιατί είναι μια πορεία η οποία είναι πολύ μικρή σταγόνα το ΦΕΚ που ανέβηκε και αυτό δεν είναι ντροπή, είναι άδικο γιατί χάνουμε την ουσία. Η ουσία είναι αλλαγή και η ουσία είναι να φτιάξουμε τα πράγματα έτσι ώστε να είναι λειτουργικά και προσβάσιμα».
Μιλώντας στον Ρ/Σ ΘΕΜΑ 104,6,  ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος είπε: «Ο Πολάκης είναι ένας πολίτης που κατέχει ένα αξίωμα, από την άλλη έχω εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μόνο και μόνο που με κοιτάνε στα μάτια και μου κρατάνε τα χέρια για να με βοηθήσουν, όταν αυτός ο κόσμος έχει μάθει την ορθή διαδικασία για να επικοινωνήσουμε με ακούει όμορφα και σωστά αυτό είναι το κέροδος, όλα τα υπόλοιπα είναι μια διαδικασία…. Ακούω την άποψη Πολάκη δεν ακούω τον υπουργό Πολάκη. Είναι η πολιτική είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε ανόμοιες καταστάσεις με όμοιες συνθήκες. Είναι πολιτική για το τι ζωή θέλουμε. Είναι το πώς δίνεται η αντίληψη για το τι είναι αναπηρία. Η αναπηρία δεν είναι ένας ορισμός, είναι το πριν το κατά τη διάρκεια και το μετά».

Το νέο φάουλ Πολάκη

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί ακόμη μια ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, γιατρού και ατόμου με αναπηρία Στέλιου Κυμπουρόπουλου.
Με το γνωστό του ύφος, ο κ. Πολάκης αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook: «Αν διεκδικούσες ίσες ευκαιρίες κύριε Κυμπουρόπουλε, να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο, όπως οι άλλοι γιατροί και όχι έτσι: (όπως δικαιούσουν ως ΑΜΕΑ)».
Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος είχε γίνει ευρέως γνωστός στη χώρα το 1999 όταν έγινε ο πρώτος αριστούχος μαθητής με αναπηρία που παρέλασε σημαιοφόρος με το αμαξίδιό του.
Σήμερα είναι ψυχίατρος στο Αττικό νοσοκομείο.

 

Μητσοτάκης: Ντροπή να κράτατε στην κυβέρνηση τον φαύλο Πολάκη

Για αθλιότητα χωρίς όρια κάνει λόγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την επίθεση Πολάκη στον στ. Κυμπουρόπουλο
«Νόμιζα ότι και η αθλιότητα έχει όρια. Έκανα λάθος. Ντροπή κ. Τσίπρα που κρατάτε τον φαύλο Πολάκη στην κυβέρνησή σας», αναφέρει η ανάρτηση που έκανε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης ο πρόεδρος της ΝΔ.
 

 

Γεννηματά: Τόσο δηλητήριο, μόνο οι φασίστες…

“Δεν περιμένουμε να αποπέμψει ο κ.Τσιπρας τον κ. Πολάκη. Το ξέρουμε ότι  τον εκφράζει απόλυτα. Όμως τόσο δηλητήριο για έναν νέο άνθρωπο μόνο από φασίστες… “, σχολίασε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

 
ΠΗΓΗthetoc.gr