in , ,

Πρόταση για 21 περιφέρειες στις ευρωεκλογές

Εντείνεται, καθώς φαίνεται, η συζήτηση για τον τρόπο εκλογής των ευρωβουλευτών στις εκλογές του Μαΐου.
Μετά τα σενάρια για χωρισμό της χώρας σε τρεις ή τέσσερις εκλογικές περιφέρειες, που φέρεται να έχει προταθεί στο Μαξίμου και να επεξεργάζεται από εκλογολόγους, ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης κατέθεσε τη δική του πρόταση για να τεθεί σε δημόσιο διάλογο και εκείνη αφορά 21 μονοεδρικές ευρωπεριφέρειες.

Όπως αναφέρει στη δήλωση του ο κ. Ραγκούσης, “η Ελλάδα της μεταπολίτευσης που χρεοκόπησε ήταν πάντα η Ελλάδα των εξαιρέσεων κι όχι των κανόνων. Ήταν η Ελλάδα της θεσμικής προχειρότητας και της πολιτικής σκοπιμότητας της τελευταίας στιγμής. Γι’ αυτό δεν ήταν και δεν είναι ένα κανονικό κράτος”.

“Αυτή η Ελλάδα, δυστυχώς, ζει και βασιλεύει όπως απέδειξε ακόμη μια φορά η αιφνίδια ανακοίνωση για το νέο σύστημα εκλογής των ευρωβουλευτών και την αλλαγή της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών”, τόνισε.

“Ωστόσο, με δεδομένη την συζήτηση, που κακήν κακώς ξεκίνησε, θα είναι αδικαιολόγητη ολιγωρία να μην αναλάβουμε την ευθύνη να διατυπώσουμε μία διαφορετική πρόταση που υπακούει σε άλλο κώδικα αξιών και ιεραρχήσεων”, πρόσθεσε.

Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρη τη δήλωση και την πρόταση Ραγκούση: