in

«Πρόστιμο μαμούθ» ετοιμάζει η Κομισιόν για την Google

Πρόστιμο 3 δισεκατομμυρίων ευρώ κινδυνεύει να καταβάλει η Google καθώς σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η εταιρία προωθεί τις δικές της διαδικτυακές υπηρεσίες σε βάρος των αντίστοιχων ανταγωνιστικών.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Sunday Telegraph η Κομισιόν προσανατολίζεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες να βάλει τέλος στην υπόθεση η οποία έχει ξεκινήσει από το 2010 και να επιβάλει στην εταιρεία το πρόστιμο μαμούθ.
Έχουν ήδη διενεργηθεί τρεις αποτυχημένες προσπάθειες για συμβιβασμό των δύο πλευρών τα τελευταία έξι χρόνια αλλά η Google δεν έκανε καμία προσπάθεια προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα και μόνο η αλλαγή της στάσης της ΕΕ θα μπορούσε να την ταρακουνήσει.
Το ποσό, το οποίο δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί πλήρως, αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα μέσα στον μήνα, σύμφωνα με την Telegraph. Δεν μπορεί βέβαια να ξεπερνά τα 6 δισ. ευρώ, καθώς η Κομισιόν έχει το δικαίωμα να επιβάλει στις επιχειρήσεις πρόστιμο που να αντιστοιχεί στο 10% των ετησίων πωλήσεών της.
Εκτός από το πρόστιμο, θα απαγορευτεί στην εταιρεία να εφαρμόζει αυτήν την τακτική της και να «κατευθύνει» τα αποτελέσματα αναζήτησης προς όφελός της.
Το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί μέχρι σήμερα σε τεχνολογική εταιρεία είναι 1,1 δισ. ευρώ στην κατασκευάστρια υπολογιστών Intel το 2009.
Πηγή: skai.gr