in

Πρόκληση Ερντογάν: «Προσεύχεται» στην Αγιά Σοφιά την ημέρα της Άλωσης

Φιέστα μπροστά από την Αγιά Σοφιά ετοιμάζει παράλληλα η τουρκική κυβέρνηση – Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ο ίδιος την «προσευχή»
Προσευχή στην Αγία Σοφία θα γίνει αύριο, με αφορμή την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αύριο, 567 χρόνια από τότε που η Πόλις Εάλω, ο Ερντογάν είπε ότι θα διαβαστεί μέσα στην Αγία Σοφία, το εδάφιο της Άλωσης από το Κοράνι.

Πάντως, νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ακυρώθηκε η προσευχή έξω από την Αγιά Σοφιά που προγραμματιζόταν για αύριο Παρασκευή 29 Μαΐου, όποτε και τα τζαμιά στη χώρα ανοίγουν ξανά μετά το «λουκέτο» λόγω κορωνοϊού.

Η τουρκική κυβέρνηση ετοιμάζει φιέστα και έξω από την Αγιά Σοφιά, στήνονας ομοίωμα τείχους.

Νωρίτερα, ο διευθυντής Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς, είχε δηλώσει ότι δεν θα γίνει η μουσουλμανική προσευχή στην πλατεία ανάμεσα από την Αγία Σοφία και το Μπλέ Τζαμί, αλλά στο τέμενος Φατίχ στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτό ανατρέπεται τώρα με τις δηλώσεις Ερντογάν.

Ο Αλί Ερμπάς είχε πει προ ημερών ότι «την 29η Μαΐου, που συμβολίζει την κατάκτηση, με το θέλημα του Θεού θα κατακτήσουμε εκείνα τα μουσουλμανικά τεμένη που είναι τα σύμβολα της κατάκτησης».

ΠΗΓΗ: protothema.gr