in , , , ,

Πρόβλημα θα είναι ξανά το προσωπικό στους παιδικούς σταθμούς.

Μεγάλο θέμα παραμένει αυτό του προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αγίου Νικολάου, θέμα το οποίο θα γίνει πιο αισθητό από τον Αύγουστο και μετά που θα ολοκληρωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων.

«Έχουμε κάνει τις προτάσεις μας για το προσωπικό από τον Μάρτιο και από τα 20 περίπου άτομα που ζητάμε και χρειαζόμαστε έχουν προεγγρυθεί  μόλις 7  οι οποίοι δεν θα φτάσουν να καλύψουν όλες τις ανάγκες μας για την επόμενη περίοδο. 
Ξεκινά εκ νέου λοιπόν ένας φαύλος κύκλος μεταξύ υπουργείων και γραμματέων ώστε να γίνει ότι έγινε και την προηγούμενη περίοδο με την πολιτεία να μην μας επιτρέπει να λειτουργούμε σωστά, ενώ έχουμε τα χρήματα.» είπε ο πρόεδρος του ΟΚΥΔΑΝ Μανόλης Αικατερινάκης στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ του οργανισμού. 
Σε ότι αφορά το θέμα των νέων εγγραφών και επανεγγραφών αυτές θα γίνουν από τις 20 του μήνα έως τις 15 του Ιούνη με βάση τον κανονισμό που υπάρχει, ενώ σε ότι αφορά τις νέες εγγραφές θα ισχύσει ξανά η μέθοδος της μοριοδοότησης που με την συμβολή του συλλόγου των γονέων ισχύει τα τελευταία χρόνια και δικαίωμα θα έχουν όσα παιδιά έχουν γεννηθεί από 1ης 1ου2011 έως τις 31 8 2013. Από την παρούσα περίοδο τα τμήματα των ΕΣΠΑ θα παραμείνουν ανοικτά και τον Αύγουστο γεγονός που σημαίνει ότι πέρα από τα τμήματα του Αγίου Νικολάου, ανοικτό θα μείνει και ένα τμήμα στη Νεάπολη αλλά και αυτό της Κριτσάς. 
Ακόμα θα λειτουργήσουν ξανά και φέτος τμήματα ΚΔΑΠ για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών. 
Τα τελευταία χρόνια το συγκεκριμένο πρόγραμμα λειτουργεί, στο 3ο Δημοτικό σχολείο της πόλης του Αγίου Νικολάου,  πραγματικά δημιουργικά για τα απιδιά στην περίοδο του καλοκαιριού όπου έχουν την δυνατότητα να απασχολούνται και να μαθαίνουν πολλά πράγματα ιδιαίτερα χρήσιμα. Και εδώ όμως το πρόβλημα του προσωπικού υπάρχει και δημιουργεί ανησυχίες την στιγμή που πάρα πολλοί εργαζόμενοι γονείς ελπίζουν να λειτουργήσει και φέτος το πρόγραμμα αυτό και να ελαφρύνει κάπως το επιβαρυμένο τους πρόγραμμα.
Τέλος στο Δ.Σ το οποίο έγινε στην αίθουσα του ΚΑΠΗ που έχει γεμίσει από τα τρόφιμα που προσφέρθηκαν στο 1οφεστιβάλ Κρητικής μουσικής που έγινε στο 4ο δημοτικό σχολείο Αγ. Νικολάου, συζητήθηκαν και διάφορα άλλα διαδικαστικά θέματα με το επόμενο Δ.Σ που θα γίνει μετά τις εκλογές να καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ