in ,

Πρωταγωνίστρια η Ελλάδα το 2020/2021 – Αυξημένες προκρατήσεις και περισσότερα ξενοδοχεία το 2022

Η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στους ξεκάθαρους νικητές της χρονιάς 2020/2021, βάσει επιπέδων ζήτησης, καθώς και η Τουρκία, η Ισπανία, το Ντουμπάι, αλλά και η Καραϊβική και ο Ινδικός Ωκεανός.

Αυτό δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του μεγάλου γερμανού τουρ οπερείτορ, FTI, Ralph Schiller. Παράλληλα, για το καλοκαίρι του 2022, ο τουρ οπερέιτορ διευρύνει το χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων του σε μεγάλα και μικρά ελληνικά νησιά.

Ο κ. Schiller υπογράμμισε ότι η χρονιά που μας πέρασε είχε συνεχείς αλλαγές και πολλές προκλήσεις, τη χαρακτήρισε εξαντλητική και δύσκολη ως προς τον προγραμματισμό διακοπών μέσα σε ένα σκληρό περιβάλλον, όπως είπε.

Τον περασμένο χειμώνα, δεν υπήρχαν κρατήσεις και το καλοκαίρι ξεκίνησε μόλις τον Ιούνιο. Από τότε, καταγράφεται αύξηση της ζήτησης και επιτεύχθηκαν 30% περισσότερες πωλήσεις σε σχέση με το καλοκαίρι του 2019, τόνισε.

Παρόλ’ αυτά, η εικόνα αυτή δεν ήταν αρκετή για να συμπληρώσει τα κενά του χειμώνα και την έλλειψη προκρατήσεων για το καλοκαίρι, εξήγησε ο κ. Schiller.

Η τάση για κρατήσεις τελευταίας στιγμής παραμένει ακόμα και για τις χειμερινές διακοπές. Η πλειονότητα των κρατήσεων πραγματοποιείται για αναχώρηση μέσα στις ερχόμενες έξι εβδομάδες. Οι ταξιδιώτες κάνουν κρατήσεις τελευταίας στιγμής προκειμένου να μπορούν να υπολογίσουν τι θα είναι εφικτό στα ταξίδια, επισημαίνει ο κ. Schiller, και σε σύγκριση με τη χειμερινή σεζόν του 2018/2019, η εταιρία συνεχίζει να βρίσκεται «στο κόκκινο» όμως καταγράφει μια «θετική διαδικασία αναπλήρωσης» από τον Σεπτέμβριο.

FTI: Σε ισχυρό διψήφιο ποσοστό πάνω από τα επίπεδα 2019 οι προκρατήσεις για το 2022

Για το καλοκαίρι του 2022, οι προκρατήσεις βρίσκονται ήδη σε υψηλό διψήφιο ποσοστό πάνω από αυτές του καλοκαιριού του 2019. Όπως τονίζει ο κ. Schiller, οι ταξιδιώτες θεωρούν το καλοκαίρι του 2022 ασφαλές και στην πολύ θετική εικόνα των προκρατήσεων συμβάλλουν και οι ευέλικτες πληρωμές τις οποίες επιλέγουν σχεδόν οι μισοί πελάτες του FTI.

Για την καλοκαιρινή σεζόν του 2022, ο FTI λάνσαρε πολυάριθμες αποκλειστικές πτήσεις με την αεροπορική εταιρία European Air Charter. Κλασικοί προορισμοί όπως η Αίγυπτος, η Ελλάδα και τα Κανάρια θα συνδέονται πολλές φορές την εβδομάδα με το Ντίσελντορφ, τη Λειψία, το Μόναχο και τη Φρανκφούρτη. Επιπλέον, η εταιρία προσθέτει εκτενείς συνεργασίες με την Condor, τον όμιλο Lufthansa Group, τη Sun Express, τη Sundair και την Emirates.

Καλοκαίρι 2022: Περισσότερα ξενοδοχεία σε μικρά και μεγάλα Ελληνικά νησιά

Όσον αφορά το κομμάτι της φιλοξενίας, ο τουρ οπερέιτορ, εκτός από τα δικά του ξενοδοχειακά brand, βασίζεται και στη συνεργασία του με κορυφαία brand οπως τα Hilton, Accor, Pickalbatros, Sunrise Hotels, Rixos, Grecotel, Jumeirah και Orascom. Ειδικότερα, στην Ελλάδα, ο FTI διευρύνει το χαρτοφυλάκιό του στα μεγάλα νησιά αλλά και σε μικρότερα όπως η Ζάκυνθος, η Σκιάθος, η Σάμος και η Νάξος. Προσφέρει δε πακέτα Fly & Drive στην Κρήτη, τη Ρόδο και τη Χαλκιδική.

Στην Τουρκία, ο τουρ οπερέιτορ διευρύνει το φάσμα των πεντάστερων ξενοδοχείων, προσθέοντας resort που απευθύνονται σε οικογένειες, όπως το Gold Islands Sands Hotel, το οποίο βρίσκεται στο πρόγραμμα του FTI σε αποκλειστικότητα.