in , ,

Προχωρά ο φάκελος για την ένταξη της Σπιναλόγκα στον κατάλογο της Ουνέσκο, video

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η προσπάθεια ένταξης της Σπιναλόγκας στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο, με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου να εκφράζει την ικανοποίηση του, καθώς η πρόταση που κατατέθηκε αποτιμάται θετικά και με επόμενο στόχο την κατάθεση του φακέλου τον Ιανουάριο του 2018.
Τη στήριξη της εξέφρασε πρόσφατα στον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Ουνέσκο Κατερίνα Τζιτζικώστα, η οποία όπως έκανε γνωστό, αποτελεί παράλειψη η μη εγγραφή των μνημείων της Κρήτης στο εν λόγω κατάλογο, δεδομένου ότι ο Μινωϊκός Πολιτισμός απουσιάζει από την Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιάς, απουσία αισθητή όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.
Μετά το Ανάκτορο της Κνωσού, η Σπιναλόγκα είναι το δεύτερο μνημείο σε επισκεψιμότητα, με 380.000 περίπου επισκέπτες το χρόνο, με τους ξεναγούς να τονίζουν την ανάγκη βελτίωσης των υποδομών.


Την ίδια ώρα, Περιφέρεια Κρήτης και Δήμος Αγίου Νικολάου εντείνουν τις προσπάθειες για την εξασφάλιση κονδυλίων με στόχο την αναστήλωση του Λεπροκομείου στην Σπιναλόγκα καθώς και δύο ακόμα κτιρίων.
πηγη neakriti.gr