in , , , ,

Προτάσεις πολλές…έργο όμως;

Από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης ανακοινώνεται ότι:
Την Δευτέρα 06.06.2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων του ΟΑΚ ΑΕ και φορέων στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, σχετικά με την οδική ασφάλεια στον Ισόπεδο κόμβο Αγ. Νικολάου Κριτσάς.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η κα Πελαγία Πετράκη, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λασιθίου, ο κος Αντώνης Ζερβός, Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, ο αντιπεριφερειάρχης  κος Μανώλης Κλώντζας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κος Γιάννης Γουλιδάκης και κα Μαρία Βάρδα, ο κος Οδυσσέας Σγουρός, εκπρόσωπος ΤΕΕ/ΤΑΚ, εκπρόσωποι του τμήματος Τροχαίας Αγίου Νικολάου, εκπρόσωπος Τροχαίας ΒΟΑΚ (σταθμός Νεάπολης), εκπρόσωπος του μελετητή «ΣΥΣΤΑΣ ΑΤΕ», εκπρόσωπος του αναδόχου του έργου «ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ». Επίσης παραβρέθηκαν πολίτες οι οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις τους.
Στη σύσκεψη από την πλευρά του ΟΑΚ ΑΕ συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού κος Δημήτρης Κουνενάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ ΑΕ κος Φώτης Καζάσης, ο Δ/ντής Συγκοινωνιακών Έργων κος Αγαπάκης Γιώργος, ο Δ/ντής  Διαχείρισης Συγκοινωνιακών & Υδραυλικών Έργων Ο.Α.Κ. Α.Ε. κος Ευάγγελος Μαμαγκάκης καθώς και τεχνικά στελέχη.
Ένα χρόνο μετά την απόδοση προς χρήση του κόμβου έχουν διαπιστωθεί διάφορα προβλήματα τα οποία τέθηκαν από τους παραβρισκόμενους και καταγράφηκαν από τα στελέχη του ΟΑΚ ΑΕ. Ταυτόχρονα, διατυπώθηκαν διάφορες προτάσεις (φωτεινή σηματοδότηση, κυκλικός κόμβος, διαγραμμίσεις, διαβάσεις πεζών κ.λ.π.) από τους εκπροσώπους των φορέων, οι οποίες φυσικά θα τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας ώστε η Δ/νση Συγκοινωνιακών Έργων του Οργανισμού,  αφού λάβει υπόψη της τους τεχνικούς περιορισμούς, να καταλήξει στις ενδεδειγμένες λύσεις άμεσες και μεσοπρόθεσμες.
Ως άμεση ενέργεια, η οποία και ανακοινώθηκε στη συνάντηση, θεωρείται η τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων εντός της εβδομάδας, όπως προβλέπει η βελτιωτική μελέτη σημάνσεως που είχε εκπονηθεί και εγκριθεί με μέριμνα του ΟΑΚ ΑΕ.
ΓΙΑ ΤΟΝ Ο.Α.Κ. Α.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΝΕΝΑΚΗΣ