in , , ,

Προσπάθεια απάτης σε επαγγελματία του Αγίου Νικολάου

Άγνωστος, προσποιούμενος εργαζόμενος στις προμήθειες του Δήμου Αγίου Νικολάου και των κοινωνικών υπηρεσιών πήρε τηλέφωνο επαγγελματίας από τον χώρο του άρτου τον Αγιο Νικόλαο και του ζήτησε προσφορά για μεγάλη ποσότητα ψωμιού.
 
Στην κουβέντα η οποία έγινε βιαστικά με την πίεση από τον «εκπρόσωπο του Δήμου» για να προλάβει προθεσμίες υποτίθεται δόθηκε από τον επαγγελματία αριθμός τράπεζας ώστε να μπουν άμεσα τα χρήματα μιας και οι πληρωμές γινόταν σήμερα, κατά τον φαντασία υπεύθυνο του Δήμου.
 
Ο επαγγελματίας έδωσε τον αριθμό και μετά από λίγο μέσο εφαρμογής έφτασε στο κινητό του το φτιαχτό αποδειχτικό της κατάθεσης.
 
Άμεσα ο «υπεύθυνος του Δήμου» κάλεσε τον επαγγελματίας λέγοντας του ότι στο παραστατικό έγινε λάθος και κατέθεσε περισσότερα χρήματα στον λογαριασμό του ζητώντας του άμεσα να κάνει κατάθεση εκ νέου σε άλλο λογαριασμό ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στο ταμείο του Δήμου. Ενώ άμεσα θα κάνει υποτίθεται την κατάθεση του σωστού ποσού
 
Ο επαγγελματίας υποψιάστηκε την απάτη από την στιγμή που η διαδικασία δεν θύμιζε σε τίποτα αυτές που το δημόσιο ακολουθεί και στην προσπάθεια του να λάβει επιπλέον στοιχεία ταυτοποίησης του υπαλλήλου αυτός του έκλεισε το τηλέφωνο.
Ο επαγγελματίας έχει ήδη ενημερώσει τόσο τον Δήμο όσο και την ασφάλεια ενώ καλεί όλους να είναι μην παρασύρονται στο επαγγελματισμό που μερικοί χρησιμοποιούν το τηλέφωνο και τις απάτες αυτές για να ξεγελάσουν τον κόσμο.
 
Θ.Κ