in ,

Προκλητικοί και στον τουρισμό! Οι Σκοπιανοί πουλάνε… «Μακεδονία» και οι Τούρκοι… Ρόδο στη διεθνή έκθεση της Φινλανδίας! (φωτο κ’ βίντεο)

Ανοικτή πρόκληση θεωρεί η αντιπροσωπεία της Κρήτης στη διεθνή τουριστική έκθεση της Φινλανδίας την επιλογή του Οργανισμού Τουρισμού των Σκοπίων να προβάλλει την χώρα με την ονομασία ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο για τις σχέσεις των δύο χωρών, με τις διαπραγματεύσεις για το όνομα.
Στην αποκλειστική φωτογραφία (πάνω) που εξασφάλισε το Parakritika.gr, φαίνεται ότι οι «γείτονες» έχουν επιλέξει το πως θα προβάλλουν τη χώρα τους στους Φινλανδούς, τονίζοντας με μεγάλα γράμματα την ονομασία ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στο κεντρικό τους περίπτερο.
Το Parakritika.gr επικοινώνησε με μέλος της Κρητικής αποστολής, ο οποίος εξέφρασε την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε από ελληνικής πλευράς, ώστε οι Σκοπιανοί να απομακρύνουν το συγκεκριμένο σταντ ή να αλλάξουν τη μεγάλη κεντρική φωτογραφία.
«Περιμέναμε να υπάρξει μία αντίδραση από τον ΕΟΤ ή το Υπουργείο και την κα Κουντουρά, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα. Ντροπή!», είπε χαρακτηριστικά.
Την ίδια στιγμή, οι Τούρκοι πουλάνε… Ρόδο στα τουριστικά πακέτα που διαφημίζουν, έχοντας ως «σημαία» άλλη μία προκλητική φωτογραφία (κάτω), με ένα κοριτσάκι ντυμένο στα χρώματα της ελληνικής σημαίας, δίπλα από τους κίονες ενός αρχαίου ελληνικού ναού, να ατενίζει το Αιγαίο.
Σε διαφημιστικό μάλιστα βίντεο αναφέρουν ότι παρέχουν 100% All Inclusive πακέτα στην Τουρκία, τη Βουλγαρία και -όχι την Ελλάδα- αλλά τη Ρόδο.

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο