in

Προγραμματική Σύμβαση για την διάνοιξη στο Σχίσμα Ελούντας

Η προγραμματική Σύμβαση Περιφέρειας, Δήμου Αγίου Νικολάου, για την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων της διάνοιξης της παράκαμψης “Σχίσματος Ελούντας”, ένα έργο μείζονος σημασίας που θα ανακουφίσει κυκλοφοριακά την Ελούντα αλλά και την ευρύτερη περιοχή υπογράφτηκε χθες (8/5) από τον Περιφεριάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, παρόντος της αντιπεριφερειάρχου Λασιθίου κ. Πελαγίας Πετράκη καθώς και των κ.κ. Μανώλη Κλώντζα (Π.Σ) και Γιάννη Δρακωνάκη (προέδρου Δ.Κ Ελούντας).

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός τόνισε : Με την υπογραφή, της προγραμματικής σύμβασης, ένα μεγάλο έργο για την περιοχή που αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τις υφιστάμενες κυκλοφοριακές συνθήκες – να διευκολύνει την πρόσβαση από και προς την Πλάκα και ν΄αναβαθμίζει ουσιαστικά την περιοχή, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Το συγκεκριμένο έργο που θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 2 εκ ευρώ -μετά την δημοπράτηση του-από την Περιφέρεια Κρήτης, την Αντιπεριφέρεια Λασιθίου, καθώς και η ασφαλτόστρωση κατά την φετινή χρονιά  ενός 1 χιλ.(250.000 ευρώ), μέσα στον οικισμό της Ελούντας, που θα δημοπρατήσει άμεσα η Αντιπεριφέρεια, σύμφωνα με τον κ. Ζερβό, θα αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο την περιοχή, και θα δώσουν την δυνατότητα τόσο στους ντόπιους όσο και στους ξένους επισκέπτες, ν΄αντιληφθούν ότι καταβάλλεται προσπάθεια για την διαχείριση υψηλού επιπέδου υποδομών που δικαιούνται και υποχρεούμαστε να τους παρέχουμε.