in ,

Προβάδισμα οκτώ μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει νέα δημοσκόπηση.

Προβάδισμα από 8 έως 15,5 μονάδες της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφουν δίνουν δύο νέες δημοσκόπησεις που είδαν την Πέμπτη το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωναμ με τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 36% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με ποσοστό 28%.

Στην τρίτη θέση το Κίνημα Αλλαγής με 7% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5% και η Χρυσή Αυγή με 4%. Στο όριο της εισόδου στην Βουλή βρίσκονται η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 καθώς και τα δύο κόμματα καταγράφουν ποσοστό 3%.

Στο 7,5% υπολογίζονται οι αναποφάσιστοι.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Pulse εκτιμά πως η Πειραιώς θα εξασφαλίσει καθαρή πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή.

Στο πρώτο σενάριο, όπου τόσο η Ελληνική Λύση όσο και το ΜέΡΑ25 εισέρχονται σε επτακομματικό κοινοβούλιο, η Νέα Δημοκρατία εκτιμάται πως θα συγκεντρώσει 155 έδρες. Στο δεύτερο σενάριο, όπου η Βουλή είναι εξακομματική, η ΝΔ διευρύνει την πλειοψηφία της σε 159 βουλευτές.

Public Issue: Προβάδισμα 15,5 μονάδων της ΝΔ

Την ίδια στιγμή ανετη αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας με προβάδισμα 15,5 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει από το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue για τον μήνα Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, στην πρόβλεψη εκλογικού αποτελέσματος, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 42,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 27% και ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 8%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Χρυσή Αυγή με 73,5%, η Ελληνική Λύση με 3% και το Μέρα25 με επίσης 3%.

Η διαφορά εκλογικής επιρροής ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ, 15,5%, προβλέπεται να υπερβεί σημαντικά την αντίστοιχη “ψαλίδα” των ευρωεκλογών (9,4%). Σε παρόμοιο ενδεχόμενο, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαφορά πρώτου/δεύτερου κόμματος, που έχει καταγραφεί σε βουλευτικές εκλογές της μεταπολιτευτικής περιόδου, με εξαίρεση εκείνες του 1974 και του 1977, μεγαλύτερη ακόμη και από εκείνη του 1981 (12,2%).

 

 

Πηγή: SKAI, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: INTIMENEWS