in

Πρακτικές πρόκλησης αντιπαράθεσης με δημοσιοποίηση ασήμαντων ή κατασκευασμένων “προβλημάτων” είναι μη αποδεκτές!

Επιστολή της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, Μαρίας Σπινθούρη, για την ενημέρωση των πολιτών
Αναλυτικά η επιστολή:
Mε αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους στη ∆ιοίκηση του ΓΝ Λασιθίου-ΓΝΚΥ Νεαπόλεως «∆ιαλυνάκειο» και ορισμένες στοχευόμενες προσπάθειες πρόκλησης δημόσιας αντιπαράθεσης επί ασήμαντων και ενίοτε κατασκευασμένων ζητημάτων και «προβλημάτων» στο διάστημα αυτό, η ∆ιοικήτρια του ΓΝ Λασιθίου-ΓΝΚΥ Νεαπόλεως «∆ιαλυνάκειο» ενημερώνει τους πολίτες για τα ακόλουθα:
Η δημόσια κριτική και ο έλεγχος των ενεργειών και των αποφάσεων των οργάνων της ∆ημόσιας ∆ιοίκησης είναι η βάση του δημοκρατικού διαλόγου, αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών και συμβάλουν στην έγκυρη και ολοκληρωμένη ενημέρωσή τους. Η ∆ιοίκηση του ΓΝ Λασιθίου-ΓΝΚΥ Νεαπόλεως «∆ιαλυνάκειο» επιδιώκει και διευκολύνει με κάθε πρόσφορο μέσο την τεκμηριωμένη και καλόπιστη άσκησή τους. Αντίθετα, πρακτικές πρόκλησης δημόσιας αντιπαράθεσης μέσω δημοσιοποίησης και ανάδειξης ασήμαντων και ενίοτε κατασκευασμένων ζητημάτων και «προβλημάτων» αναφορικά με θέματα αρμοδιότητάς της και για τα οποία δεν έχει ζητηθεί η επίσημη θέση της, εκτός από αντιδεοντολογικές και αντιδημοκρατικές, είναι μη αποδεκτές και ανακριβείς.
Η ∆ιοίκηση του ΓΝ Λασιθίου-ΓΝΚΥ Νεαπόλεως «∆ιαλυνάκειο» εμπιστεύεται την κρίση των πολιτών και εκτιμά ότι κατανοούν πλήρως την παραπάνω διάκριση. Ως εκ τούτου και παρά τις συνεχείς πιέσεις για το αντίθετο- δεν εμπλέκεται ούτε πρόκειται να εμπλακεί σε αυτού του είδους τις δημόσιες αντιπαραθέσεις οι οποίες εκτιμά ότι αποσκοπούν στην υποβάθμιση του έργου της και των εργαζομένων των φορέων ευθύνης της, τη δημόσια προβολή, την παραπληροφόρηση και την εξυπηρέτηση προσωπικών, πολιτικών, ψηφοθηρικών ή άλλων διεκδικήσεων.
Επιπλέον, τα αποτελέσματα των ενεργειών της υπόκεινται καθημερινά στην αξιολόγηση των εκατοντάδων εξυπηρετούμενων χρηστών των φορέων ευθύνης της ενώ για την αναλυτική ενημέρωση των πολιτών, εκτός από τις προβλεπόμενες δημόσιες αναρτήσεις όλων των αποφάσεων και ενεργειών της, έχουν εκδοθεί σχετικά δελτία τύπου με τον απολογισμό και τα πεπραγμένα της για το Β’ Εξάμηνο του 2016 και το Α’ Εξάμηνο του 2017. Τα στοιχεία αυτά υπάρχουν αναρτημένα και στις ιστοσελίδες των φορέων ευθύνης της ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, μέχρι στιγμής, δεν έτυχαν αυξημένου ενδιαφέροντος για δημόσιο σχολιασμό και κριτική.
Η ∆ιοίκηση του ΓΝ Λασιθίου-ΓΝΚΥ Νεαπόλεως «∆ιαλυνάκειο» δεσμεύεται ότι θα εξακολουθήσει να εργάζεται σκληρά και αθόρυβα για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών με πρωτεύον κριτήριο το συμφέρον και την ασφάλειά τους. Ευχαριστεί επίσης τους πολίτες για την καλή συνεργασία και τους καλεί να μη διστάζουν να υποβάλλουν κάθε πρότασή τους η οποία θεωρούν ότι θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών των φορέων ευθύνης της.
Η ∆ιοικήτρια Μαρία Σπινθούρη