in ,

Ποτάμι οι δρόμοι στα Χανιά – Κλειστό για δεύτερη μέρα το φαράγγι της Σαμαριάς

Προβλήματα έφεραν τα πρωτοβρόχια στα Χανιά αναδεικνύοντας ταυτόχρονα παραλείψεις στα μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης.
Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες που άρχισαν να εκδηλώνονται από το πρωί μετέτρεψαν δρόμους σε ποτάμια, προκάλεσαν πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών αλλά και σε υπαίθρια παρκινγκ ενώ είχαν ως αποτέλεσμα να αναβληθούν προγραμματισμένες εκδηλώσεις.
Δεκάδες κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από διάφορα σημεία της πόλης δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τα περισσότερα προβλήματα να καταγράφονται στις περιοχές του Κλαδισού, του Μακρύ Τοίχου, αλλά και σε κεντρικούς δρόμους όπως η Χάληδων, η Ανδρέα Παπανδρέου, η λεωφόρος Καραμανλή.
Καταπτώσεις βράχων σημειώθηκαν στην οδό Ακρωτηρίου καθώς επίσης σε πολλά σημεία της  εθνικής οδού Χανίων – Ρεθύμνου. Από τύχη δεν υπήρξε ατύχημα όταν αργά το μεσημέρι έπεσε δέντρο στη λεωφόρο Σούδας στο ύψος του ΜΑΙΧ.
Το παρκινγκ της Ανατολικής Τάφρου μετατράπηκε σε λίμνη, ωστόσο το ύψος του νερού ήταν τέτοιο που δεν προκάλεσε ζημιές στα σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Η αλλαγή στο σκηνικό του καιρού οδήγησε σε αναβολή ή ακύρωση πολλές εκδηλώσεις που επρόκειτο να γίνουν χθες σε ανοιχτούς χώρους. Η μουσικοχορευτική εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στην Πλατεία 1866 στο πλαίσιο του Αγροτικού Αυγούστου αναβλήθηκε ενώ η συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη που επρόκειτο να γίνει στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο του Κλαδισού.
Κλειστό για δεύτερη μέρα σήμερα το Φαράγγι της Σαμαριάς
Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και της πρόβλεψης που κάνει λόγο για συνέχιση των βροχοπτώσεων, η Διεύθυνση Δασών Χανίων ανακοίνωσε ότι το φαράγγι της Σαμαριάς θα παραμείνει κλειστό και σήμερα Τετάρτη. Εντός της ημέρας αναμένεται νεότερη ανακοίνωση για το αν θα λειτουργήσει κανονικά ο δρυμός αύριο.
Σε ετοιμότητα βρίσκονται από χθες οι υπηρεσίες του δήμου Χανίων. Το  Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συστήνει στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους, που προέρχονται από την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.
Δεν έλειψαν πάντως τα παράπονα πολιτών που έκαναν λόγο για φρεάτια που δεν έχουν καθαριστεί, επισημαίνοντας τον κίνδυνο περιοχές της πόλης, όπως ο Κλαδισός και ο Μακρύς Τοίχος, να βιώσουν ξανά μέρες του περασμένου Οκτωβρίου όταν σημειώθηκαν τεράστιες καταστροφές σε σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές από τα πλημμυρικά φαινόμενα.
Βροχές και καταιγίδες μέχρι αύριο το μεσημέρι
Το βροχερό σκηνικό σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα θα διατηρηθεί μέχρι και αύριο. Μετά το μεσημέρι όμως αναμένεται γενικά βελτίωση του καιρού σε ολόκληρη την Κρήτη. Οι Βόρειοι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν ενισχυμένοι, ενώ και ο κυματισμός στις βόρειες ακτές του νησιού θα είναι αρκετά έντονος. Ωστόσο οι άνεμοι δεν αναμένεται να επηρεάσουν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.
Από την Πέμπτη προβλέπεται αποκατάσταση της καλοκαιρίας σε ολόκληρη την Κρήτη με τους βόρειους ανέμους να εξασθενούν σταδιακά. Η θερμοκρασία θα καταγράψει υψηλότερες τιμές, μόνο όμως κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς τη νύχτα προβλέπεται να πέφτει σε επίπεδα φθινοπώρου.



neakriti.gr