in

“Πορτραίτα” – Έκθεση φωτογραφίας στην Τουρλωτή

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “ΟΚΤΑΗΜΕΡΕΣ –  Πορτραίτα Τουρλωτιανών 1900 – 1980″ φιλοξενείτε στο καφενείο της κας Ψιμικού στην Τουρλωτή Σητείας.
Η Έρευνα και η Επιμέλεια αυτής της έκθεσης είναι του κ. Μιχάλη Παπαδάκη.
Κοπέλες της εποχής εκείνης καλοντυμένες, μακιγιαρισμένες δίπλα σε κουστουμαρισμένα παλικάρια ή και μόνοι τους ο καθένας, να παίρνουν πόζες και χαμογελώντας να περιμένουν το κλικ του Φωτογράφου.

Στα χωριά εκείνης της εποχής, παιρνούσαν πλανόδιοι φωτογράφοι στήνοντας ένα πρόχειρο σκηνικό όπου πήγαιναν οι χωριανοί και έβγαζαν φωτογραφίες είτε μόνοι τους, είτε με συγγενικά πρόσωπα. Αρκετοί όμως πήγαιναν και στα Φωτογραφικά Στούντιο στις πιο κοντινές πόλεις.
Μιλήσαμε με τον κ.Παπαδάκη ο οποίος μας είπε πως είναι η τέταρτη  έκθεση που πραγματοποιεί στο χωριό του. Οι προηγούμενες είχαν θέματα : την στρατιωτική ζωή, μουσική και γλέντια στην Τουρλωτή, καθημερινές εικόνες από το Δημοτικό Σχολείο. Σκοπός όλων των εκθέσεων  είναι  να γνωρίσουν οι νέοι και να θυμηθούν οι παλιοί. Η παράδοση ενός τόπου, μας λέει,  μπορεί να γίνει πηγή δημιουργικής έμπνευσης για τα νέα παιδιά.  
Η έκθεση θα διαρκέσει έως 30 Αυγούστου.

Άννα Μετζογιαννάκη – Τζώρτζη