in ,

Πληθαίνουν οι φωνές και οι υπογραφές υπέρ της παραμονής.

Πάνδημη είναι η απαίτηση να παραμείνει στην διοίκηση του Νοσοκομείου Νεάπολης, η απολυμένη από τον Υπουργό Υγείας, πρώην αναπληρώτρια διοικήτρια Λία Μοσχοβιτάκη και καθημερινές είναι οι εκφράσεις στήριξης.

 

Ήδη το Τοπικό Συμβούλιο Νεάπολης αλλά και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Κοκκίνης, εκφράζοντας την γνώμη του Δήμου Αγίου Νικολάου, έχουν εκφραστεί θετικά στην παραμονή της στο τιμόνι του Διαλυνάκειου νοσοκομείου, ενώ το αίτημα αυτό συνυπογράφουν όλα τα συμβούλια των Κοινοτήτων της περιοχής, επαγγελματίες, οι συλλογικοί φορείς, η εκκλησία, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, τα αθλητικά σωματεία και οι ενώσεις γονέων και κηδεμόνων. Όλοι δηλαδή, όσοι και στο παρελθόν είχαν ταχθεί στο πλευρό της για τους αγώνες του νοσοκομείου της πόλης.

 

Ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Δερμιτζάκης επισημαίνει πως «στις κινήσεις της κυβέρνησης για τις αλλαγές στα πρόσωπα διαφόρων διοικήσεων προέχει η απομάκρυνση από θέσεις ευθύνης όσων ήταν «μνημονιακοί», αναποτελεσματικοί ή είχαν συνεργαστεί με την προηγουμένη κυβέρνηση σε θέματα που η πορεία τους δημιούργησε προβλήματα στην κοινωνία. Αν λοιπόν ισχύσουν όλα αυτά σαφώς και η Λία Μοσχοβιτάκη δεν θα πρέπει να συγκαταλέγεται στα πρόσωπα αυτά, διότι και αποτελεσματική ήταν και ενωτική και ιδιαιτέρως παραγωγική».

 

Ο βουλευτής της Ν.Δ του νομού Γιάννης Πλακιωτάκης λαμβάνοντας την επιστολή των εργαζομένων δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ πως αν και η κ. Μοσχοβιτάκη δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον πολιτικό χώρο της Ν.Δ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μην παραδεχτεί ότι η συμβολή της στην εξέλιξη του έργου του κέντρου αποκατάστασης και αποθεραπείας ήταν περισσότερο από σημαντική και σπουδαία.

Πρόσθεσε δε ότι δεν μπορεί να καταλάβει την στάση της κυβέρνησης να την απομακρύνει από την στιγμή μάλιστα που η ίδια χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης τόσο των εργαζομένων του νοσοκομείου όσο και του συνόλου των τοπικών αρχών και φορέων

 

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ