in ,

Πλακώθηκαν δικαστής και δικηγόρος: Μπορούσα να πάθω «χοντρή» ζημιά

Πρωτοφανές επεισόδιο μεταξύ δικαστικού λειτουργού και δικηγόρου σημειώθηκε χτες Τρίτη στο Ειρηνοδικείο Χανίων.
Όπως κατήγγειλε στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» γνωστή δικηγόρος των Χανίων, φέρεται να σπρώχτηκε χθες από δικαστή, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο πάτωμα και να χτυπήσει στο κεφάλι. Σύμφωνα με την ίδια την καταγγέλλουσα, χρειάστηκε να μεταφερθεί, μάλιστα, στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.
Εντούτοις, υπάρχει και μια άλλη εκδοχή για το πώς ακριβώς συνέβη το επίμαχο περιστατικό. Η εν λόγω εκδοχή είναι τελείως διαφορετική από την καταγγελία της δικηγόρου, η οποία προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνήγορος επιτέθηκε στον συγκεκριμένο δικαστικό λειτουργό, τραβώντας του τη γραβάτα! Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πληροφορίες, ο δικαστής απώθησε τότε τη δικηγόρο, η οποία φέρεται εν συνεχεία να προφασίστηκε τραυματισμό και να κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Την ίδια ώρα, μιλώντας στη εφημερίδα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, Ιωάννης Δασκαλάκης, ανέφερε ότι όντως υπήρξε επεισόδιο μεταξύ δικαστικού και δικηγόρου, συμπληρώνοντας ότι σήμερα θα ζητηθεί προκαταρκτική εξέταση από τον Σύλλογο για να διαλευκανθεί η επίμαχη υπόθεση.
Ειδικότερα, ο κ. Δασκαλάκης δήλωσε ότι «σήμερα (σ.σ. χθες) στο Ειρηνοδικείο Χανίων υπήρξε πράγματι επεισόδιο μεταξύ ειρηνοδίκη και συναδέλφου δικηγόρου μας, το οποίο φυσικά το καταδικάζουμε σαν γεγονός, γιατί προφανώς δε συμβάλλει στην ορθή απονομή της Δικαιοσύνης».
«Από εκεί και πέρα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων θα ζητήσει αύριο (σ.σ. σήμερα) προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι αιτίες και οι υπαίτιοι του συμβάντος», συμπλήρωσε με νόημα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων.
Το πρωτοφανές συμβάν σημειώθηκε την Τρίτη στο Ειρηνοδικείο Χανίων.
Η ένταση μεταξύ των δύο πλευρών φαίνεται να προκλήθηκε με αφορμή το αίτημα της συγκεκριμένης δικηγόρου για προσωρινή διαταγή, ενόψει αιτήματος αναστολής εκτέλεσης δικαστικής απόφασης που είχε καταθέσει η ίδια. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» η ίδια η συνήγορος, ο δικαστικός τής προξένησε σωματικές βλάβες την ώρα που εκείνη ασκούσε τα καθήκοντά της. Γι’ αυτόν τον λόγο, όπως είπε, προτίθεται να υποβληθεί μήνυση σε βάρος του.
Σύμφωνα με τη δικηγόρο, ο συγκεκριμένος δικαστικός την έσπρωξε τρεις φορές. Όπως μας είπε η συνήγορος, τις δύο πρώτες φορές στάθηκε όρθια, ωστόσο την τρίτη έπεσε κάτω, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο πίσω μέρος της κεφαλής της. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη δικηγόρο, το επίμαχο περιστατικό έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια άλλων 7-8 ατόμων.
Η συνήγορος διακομίστηκε τελικά στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Μιλώντας, εξάλλου, στην εφημερίδα, η δικηγόρος είπε ότι ζαλίζεται ακόμη κι ότι είναι ιδιαίτερα ανήσυχη, καθώς οι γιατροί της ζήτησαν να κάνει – και – αξονική τομογραφία. Όπως ξεκαθάρισε, πάντως, έφυγε χθες από το νοσοκομείο μόνη της, με δική της ευθύνη.
«Πού ζούμε; Δεν ξέρω τι να πω… Εγώ βεβαίως θα υποβάλω – γιατί αλλιώς θα το ξανακάνει σε άλλον συνάδελφο – μήνυση σε βάρος του. Είναι πρωτοφανές ένας δικαστής να δείχνει τέτοια συμπεριφορά σε συνήγορο την ώρα που κάνει τη δουλειά του. Τέτοιοι άνθρωποι δεν τιμούν το λειτούργημα που ασκούν (…). Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν τιμούν την ελληνική Δικαιοσύνη. Μπορούσα να πάθω “χοντρή” ζημιά. Ο γιατρός μού είπε ότι, αν είχα χτυπήσει λίγο πιο κάτω, μπορούσα να μείνω στον τόπο. Είναι αυτά πράγματα για να γίνονται στα ελληνικά δικαστήρια εν έτει 2018;», δήλωσε.
Πρωτοφανής περίπτωση: «Δεν τιμά κανένα»
Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, νομικοί κύκλοι στα Χανιά κάνουν λόγο για ένα περιστατικό το οποίο – όπως και να συνέβη – δεν τιμά κανέναν. Η αλήθεια είναι ότι στο παρελθόν έχουν λάβει χώρα μέσα σε δικαστήρια της Κρήτης περιστατικά, κατά τα οποία υπήρξε ένταση μεταξύ δικηγόρων αλλά και πολιτών.
Εντούτοις, η χθεσινή περίπτωση φαίνεται ότι είναι πρωτοφανής – τουλάχιστον – για τα τοπικά δεδομένα.
neakriti.gr