in , , ,

Πλακιωτάκης ρωτά Δένδια…

Ερώτηση με θέμα “Αναβάθμιση Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας” έκανε ο βουλευτής Λασιθίου της Ν.Δ Γιάννης Πλακιωτάκης προς τον Υπουργό Προστασίας του πολίτη Νίκο Δένδια

Υπουργό Δημόσιας Τάξης και προστασίας του πολίτη κ. Νίκο Δένδια

Θέμα: «Αναβάθμιση Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας»

κ. Υπουργέ,

στα πλαίσια της επικείμενης γενικότερης αναδιάρθρωσης της πυροσβεστικής Υπηρεσίας που προβλέπεται στο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί και συζητιέται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής κρίνεται ως αναγκαία η αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Σητείας σε σταθμό τουλάχιστον Δ’ βαθμού.

Το συγκεκριμένο Κλιμάκιο που ιδρύθηκε το 1998,  σήμερα καλείται να ανταποκριθεί σε αυξανόμενες απαιτήσεις από εκείνες που αρχικά είχε  σχεδιαστεί. Σε μία περιοχή όπως είναι αυτή της Σητείας ,του μεγαλύτερου εδαφικά Δήμου της Κρήτης και  στο νοτιοανατολικότερο τμήμα της,   με πλήθος οικισμών  , με δύσκολο επαρχιακό οδικό δίκτυο, με μεγάλες χορτολιβαδικές και δασικές εκτάσεις η ευθύνη του πυροσβεστικού κλιμακίου είναι δυσανάλογη του ανθρώπινου δυναμικού που υπηρετεί σε αυτό.  

Στα ήδη προαναφερθέντα να προστεθεί το γεγονός ότι  κατά τους θερινούς μήνες προβλέπεται αύξηση του πληθυσμού λόγω τουρισμού ενώ στο αεροδρόμιο της Σητείας που αποτελεί επίσης  τομέα ευθύνης του πυροσβεστικού κλιμακίου καθώς το σχέδιο ΥΠΑ  το περιλαμβάνει , οι καθημερινές πτήσεις  είναι πολύ περισσότερες και οι απαιτήσεις ανάλογες. 

Επίσης , στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις επενδύσεων ενέργειας όπως φωτοβολταϊκά πάρκα – ανεμογεννήτριες και μονάδα ΑΗΣ Αθερινόλλακου που απαιτούν ειδική αντιμετώπιση ενδεχόμενης πυρκαγιάς λόγω των ιδιαιτεροτήτων τους.

Τέλος εκτός των άλλων  στον τομέα ευθύνης του πυροσβεστικού κλιμακίου Σητείας περιλαμβάνεται μικτός λιμένας εφοδιασμού –επιβατικός και  χώρος φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων.

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή μία από τις κεντρικές πολιτικές της κυβέρνησης είναι  η αναδιάρθρωση βασικών υπηρεσιών της χώρας και ενός νέου προτύπου με  βάση τις  τωρινές και πραγματικές ανάγκες.

Επειδή μοναδικός σκοπός της πολιτείας είναι να   υπη
ρετείται αποτελεσματικότερα το δημόσιο συμφέρον και να προσφέρονται αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους πολίτες με το χαμηλότερο δυνατόν κόστος

-Προτίθεστε να αναβαθμίσετε  το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο  Σητείας τη στιγμή που ο Δήμος με σχετικό έγγραφο   σας έχει διαβεβαιώσει ότι θα καλύψει το μίσθωμα του κτιρίου και οι σημερινές  ανάγκες της ευρύτερης περιοχής της Σητείας και των κατοίκων της το επιτάσσουν;

Πλακιωτάκης Ιωάννης

Βουλευτής Λασιθίου