in ,

Πλακιωτάκης ρωτά για τα αποθεματικά του νοσοκομείου Νεάπολης

“Έντονη ανησυχία των κατοίκων της περιοχής της Νεάπολης για την μεταφορά μέρους των αποθεματικών των κληροδοτημάτων του Νοσοκομείου Νεάπολης στην Τράπεζα της Ελλάδος ”
Κύριε Υπουργέ,
Ζήτημα μείζονος σημασίας για την υγεία και την ασφάλεια της ζωής των πολιτών της Νεάπολης και έντονη ανησυχία προκαλεί η μεταφορά μέρους των αποθεματικών των κληροδοτημάτων του Νοσοκομείου Νεάπολης στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Κύριε Υπουργέ,
Με την μεταφορά των αποθεματικών πλήγεται άμεσα η βιωσιμότητα της δημιουργίας και λειτουργίας του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας από το Νοσοκομείο Νεάπολης. Το συγκεκριμένο κέντρο που έχει σχεδιαστεί ως κέντρο ημερήσιας και κλειστής νοσηλείας 40 περίπου κλινών, θα ανακουφίσει ένα πλήθος ασθενών από όλη την περιφέρεια της Κρήτης αλλά και επισκεπτών-τουριστών της περιοχής μας, οι οποίοι πάσχουν από ασθένειες του νευρικού, μυϊκού και κυκλοφορικού συστήματος.
Για το σκοπό αυτό το Κέντρο Αποκατάστασης θα περιλαμβάνει όλα τα σύγχρονα μέσα σύμφωνα με τις σύγχρονες μεθόδους ιατρικής αποκατάστασης και το κτίριο που θα ανεγερθεί θα είναι υψηλών προδιαγραφών και βιοκλιματικών απαιτήσεων.
Είναι επομένως προφανές ότι θα δημιουργηθεί σοβαρό κώλυμα σε περίπτωση που θα χρειαστεί να διατεθεί μέρος από τα αποθεματικά των κληροδοτημάτων για την δημιουργία και την λειτουργία του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας, με ότι αυτό συνεπάγεται, καθώς η έγκριση του Γραφείου Κληροδοτημάτων είναι απολύτως σαφής και ξεκάθαρη, στο να χρησιμοποιηθούν τα Κληροδοτήματα για την δημιουργία και την λειτουργία της συγκεκριμένης Δομής.
Άλλωστε και στο παρελθόν σε ανάλογη περίπτωση ελήφθησαν υπόψη οι δεσμεύσεις του Νοσοκομείου Νεάπολης και εξαιρέθηκαν τα αποθεματικά των κληροδοτημάτων του νοσοκομείου από την μεταφορά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Η τοπική κοινωνία, οι αιρετοί άρχοντες, οι δημοτικές παρατάξεις, οι φορείς της περιοχής, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, φοβούμενοι καθυστέρηση του έργου, που θα καλύψει ανάγκες κυρίως των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας, οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στα δυσθεώρητα έξοδα νοσηλείας των ιδιωτικών κέντρων αποκατάστασης.
Κύριε Υπουργέ,
Εξαιτίας της σπουδαιότητας του συγκεκριμένου θέματος, θα πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν και να ενσκήψετε άμεσα, ώστε να δώσετε αποτελεσματική λύση στο ζωτικό αυτό θέμα.
Τα μέλη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είναι υπόλογοι για την όλη απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση στις νοσοκομειακές μονάδες της χώρας μας.
Η σύγχυση που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο και η αποτυχημένη προσπάθεια χάραξης και υλοποίησης αποτελεσματικής πολιτικής, καθιστά τραγελαφική την όλη κατάσταση, πλήττοντας την άμεση και ουσιαστική εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την συνολικότερη περιφερειακή ανάπτυξη του τόπου μας, που στην εξαιρετικά δύσκολη εποχή που βιώνουμε όλοι μας, εξαιτίας της πολυετούς οικονομικής κρίσης, οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας αντιμετωπίζονται με πλήρη αδιαφορία και παντελή έλλειψη σχεδιασμού και οργάνωσης από την κυβέρνηση.
Κύριε Υπουργέ,
Επειδή στην τοπική κοινωνία της Νεάπολης, επικρατεί έντονη δυσαρέσκεια και μεγάλη ανησυχία τόσο από τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και από το σύνολο των πολιτών της περιοχής.
Ερωτάται ο Υπουργός;

  1. Ποιο είναι το ύψος του χρηματικού ποσού , μέρος των αποθεματικού των κληροδοτημάτων του Νοσοκομείου Νεάπολης που έχουν μεταφερθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος;
  2. Πως σκοπεύετε να διασφαλίσετε την βιωσιμότητα του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας του Νοσοκομείου Νεάπολης;

 
Ο Ερωτών Βουλευτής
 
Γιάννης Πλακιωτάκης