in

Πλακιωτάκης για πρωτοχρονιά, ΣΥΡΙΖΑ για Αι Βασίλη, ΚΚΕ για όνειρα και ΛΑ.Ε για εθελοντισμό.

Πινκ πονκ ανακοινώσεων με αφορμή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο νομό Λασιθίου είχαμε απο τον βουλευτή της Ν.Δ Γιάννη Πλακιωτάκη, τον ΣΥΡΙΖΑ του νομού, την επιτροπή περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και την Λαϊκή Ενότητα Αγίου Νικολάου

Ο τέως Πρόεδρος της Ν.Δ, Τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης σχετικά με την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Κρήτη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για το κ. Τσίπρα η πρωτοχρονιά ήρθε πρόωρα.

Κατέβηκε στην Κρήτη υποδυόμενος τον Αι’ Βασίλη και προσπαθεί εναγωνίως, από τον άδειο σάκο του να μοιράσει δώρα και υποσχέσεις στους χειμαζόμενους έλληνες πολίτες.

Το παράδοξο όμως είναι ότι ο λαοφιλής πρωθυπουργός μας, αντί να συνοδεύεται από το γνωστό έλκηθρο με τα ελάφια του,  συνοδεύεται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κάνει επιλεκτικές συναντήσεις απ’ όπου εξαγγέλλει πράγματα που πολύ σύντομα οι κηδεμόνες του, ο κ. Σόιμπλε μαζί με τη κα Μέρκελ, θα τα ακυρώσουν.

Δικαιολογείτε πάντως, γιατί είναι εορταστική περίοδος και όλοι έχουν το δικαίωμα να αναβιώσουν και να ζήσουν, έστω και για λίγο το μύθο του Αι Βασίλη.

Σε λίγες ημέρες, θα επιστρέψει και πάλι στη ζοφερή πραγματικότητα που ο ίδιος, με τη πολιτική του δημιούργησε. »

Γιάννης Πλακιωτάκης

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου 

22/12/2016

Ο Αι Βασίλης δεν φέρνει πια τζάμπα δάνεια στα κόμματα!

Είναι τουλάχιστον ντροπή να μιλάνε για τον άδειο σάκο του Αι Βασίλη αυτοί που τον άδειασαν και μάλιστα με περίσσεια αυταρέσκεια και χαιρεκακία!

Ας φροντίσουν πρώτα να ξεπληρώσουν τα δάνεια που πήρε το κόμμα τους και ο αρχηγός τους με τον «ΚΗΡΥΚΑ ΔΑΝΕΙΩΝ», και τα πληρώνουμε όλοι οι υπόλοιποι, με τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών. Για να μην ξεχνιόμαστε, τα 200.000.000 € (διακόσια εκατομμύρια ευρώ) που χρωστά το κόμμα τους και δεν τα πληρώνει, είναι το 1/3 όλου του βοηθήματος που δόθηκε φέτος στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ίσως η αυτοκριτική, να είναι το καλύτερο δώρο του Αι Βασίλη για τη Νέα Δημοκρατία, που δεν έχει μεν οικονομικό κόστος αλλά χρειάζεται ήθος, μήπως καταλάβουν ότι το παρόν δεν έρχεται με παρθενογένεση, είναι η κληρονομιά δεκαετιών δικής τους διακυβέρνησης. Όσο για την «ζοφερή πραγματικότητα…», είναι τα απομεινάρια νοσοκομείων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, δημοσίων υπηρεσιών που άφησαν, αλλά με σκληρή δουλειά, μαζί με την κοινωνία, θα τα ξαναστήσουμε.

Είναι όμως πρόκληση, παρ’ όλη τη θυμηδία που προκαλεί, να μιλά ο κύριος Πλακιωτάκης για «κηδεμόνες που θα ακυρώσουν τις εξαγγελίες του Έλληνα Πρωθυπουργού». Σήμερα Πέμπτη, 22/12/2016 μπήκε στο λογαριασμό των χαμηλοσυνταξιούχων το βοήθημα που καταψήφισε ο ίδιος και το κόμμα του, αλλάζοντας την ψήφο του στη Βουλή, μόλις τηλεφώνησε ο κ. Σόϊμπλε.

Εκτός κι αν είναι μια έμμεση κριτική στον αρχηγό του για τη στάση του.

Ξέρουμε πως οι «προβλέψεις» του κύριου Πλακιωτάκη και της Νέας Δημοκρατίας είναι οι επιθυμίες και οι επιδιώξεις του κ. Σόιμπλε. Και θα τις διαψεύσουμε και αυτές, όπως και τις προηγούμενες σχετικά με «κατάρρευση εσόδων» και «ύφεση». Έχουμε αποδείξει πως και ξέρουμε και μπορούμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα των φτωχότερων τάξεων.

Ευχόμαστε στον κύριο Πλακιωτάκη καλές γιορτές.

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Σχόλιο της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τη Κρήτη

 

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τη Κρήτη θυμίζουν τις κούφιες εξαγγελίες προκατόχων του, όταν το ΠΑΣΟΚ θεωρούσε τη Κρήτη φέουδο του.

Ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμία εξαγγελία για τις άθλιες μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων στον τουρισμό, για τους άνεργους, για τις τιμές κόστους στα αγροτικά προϊόντα, τις απλήρωτες καταστροφές της παραγωγής, την ατελείωτη φοροληστεία, την απειλή των κατασχέσεων και τους εκβιασμούς των τραπεζών, για την άθλια κατάσταση στην υγεία και τη παιδεία, για τους κινδύνους από την αναβάθμιση της αμερικανοΝΑΤΟϊκης Βάσης της Σούδας, για όλα γενικά τα προβλήματα που βιώνουν η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα του νησιού. Τους υπέδειξε να μάθουν να ζουν με τα ψίχουλα.

Στην ουσία, ο πρωθυπουργός απευθυνόταν στο μεγάλο κεφάλαιο, στους μεγαλοεργολάβους, στους μεγαλοξενοδόχους και τους τουρ οπερέιτορ, τους μεγαλέμπορους και τους εξαγωγείς του νησιού. Σε αυτούς μοίρασε υποσχέσεις για παχυλά κέρδη και επιδοτήσεις από το κρατικό προϋπολογισμό τα επόμενα χρόνια.

Όσο για τα διάφορα έργα, που εξήγγειλε, που δήθεν θα βελτιώσουν τη ζωή των εργαζομένων στο νησί, η απάντηση μας δίνεται από τη μαντινάδα:

«Τα όνειρά μου δεν χωρούν μέσα στο πρόγραμμά σας  

Περιφρονώ τσ’ αλήθειες σας, μισώ τα ψέματά σας».

 

22.12.16

Το Γραφείο Τύπου της ΕΠ

Ανακοίνωση της ΛΑ.Ε. Αγ. Νικολάου για την επίσκεψη Τσίπρα

Οι ελλείψεις σε προσωπικό  αστυνόμευσης  και καταστολής μάλλον είναι σημαντικές. Αλλιώς δεν εξηγείται ο εθελοντισμός από μέλη του Σύριζα Αγίου Νικολάου να καλύψουν αυτό το κενό , αναλαμβάνοντας χρέη πορτιέρη έξω και γύρω από το ξενοδοχείο όπου έγινε η σύσκεψη του πρωθυπουργού με προεπιλεγμένους φορείς.

Όσοι συμπορευτήκαμε κάποια περίοδο , φωνάζοντας τα ίδια συνθήματα  απέναντι στους προηγούμενους μνημονιακούς  παράγοντες, θλιβόμαστε ειλικρινά για την κατάντια αυτών που παρέμειναν  στο μνημονιακό μόρφωμα που μεταλλάχτηκε ο Σύριζα.

Εμείς πάντως θα εξακολουθήσουμε να είμαστε από την πίσω μεριά των πλακάτ και των πανό  απέναντι στις δυνάμεις  καταστολής ( ένστολες και με πολιτικά) των λαϊκών αγώνων.

Λαϊκή Ενότητα  Αγ. Νικολάου

22/12/2016