in

Πινκ πονκ ξανά από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο Λασίθι

Με αφορμή την επίσκεψη κλιμακίου του τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Λασιθίου

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Κουράστηκε αλλά έφτασε…

 

Δεν χρειαζόταν να «κουραστεί» ο κ. Οικονόμου να φτάσει μέχρι το Λασίθι, «στου διαόλου τη μάνα» που έλεγε και ο προηγούμενος αρχηγός του, για να δει ότι δεν υπάρχει πρωτοβάθμια περίθαλψη. Μπορούσε να ρωτήσει τους πρώην υπουργούς Υγείας στο τωρινό του κόμμα, τους κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη ή τον κ. Λοβέρδο στο προ – προηγούμενο κόμμα του. Θα του έλεγαν με ακρίβεια, με ποιο τρόπο διέλυσαν τη Πρωτοβάθμια περίθαλψη, απολύοντας 2.500 γιατρούς σε μια νύχτα. Θα του είναι χρήσιμες οι οδηγίες τους, για το νέο πρόγραμμα απολύσεων που θα φτιάξει το κόμμα του.

 

Γιατί ο κ. Οικονόμου γνωρίζει ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει την δημιουργία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) με τρεις δομές στο νομό Λασιθίου.  Για αυτές τις δομές ο κ. Οικονόμου έχει δηλώσει στη Βουλή ότι θα απολύσει τους εργαζόμενους όταν γίνει κυβέρνηση.

 

Στο νομό Λασιθίου θα δημιουργηθούν στις αρχές του καλοκαιριού τρεις ΤΟπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) στις τρεις πόλεις του νομού, που θα δώσουν στον πολίτη τη δυνατότητα να έχει τον δικό του οικογενειακό γιατρό και παιδίατρο δωρεάν, θα βγάλει την ομάδα Υγείας έξω στην κοινότητα σε κεντρικά σχεδιασμένες και οργανωμένες παρεμβάσεις πρόληψης και αγωγής Υγείας στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στα ΚΑΠΗ, στις γειτονιές, θα ενεργοποιήσει τον Ηλεκτρονικό Φάκελο, θα αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία και θα αξιοποιήσει πλήρως το έμπειρο εξειδικευμένο προσωπικό της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

 

Το χάος που προκάλεσαν στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και τα δύο κόμματα που συμμετείχε ο ίδιος, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, προσπαθούμε να το αποκαταστήσουμε με συστηματική δουλειά σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, δίνοντας δωρεάν πρόσβαση σε όλους, στελεχώνοντας τα νοσοκομεία (μόνο στο νομό Λασιθίου προσλαμβάνονται ή έχουν προσληφθεί 30 γιατροί), ξεπληρώνοντας όλα τα συσσωρευμένα χρέη, καταπολεμώντας τη διαφθορά και τη σπατάλη. Το μεγάλο  φαγοπότι  στην Υγεία τελειώνει με την κατάθεση νομοσχεδίου για τις προμήθειες με ανοιχτές διαδικασίες και δεύτερον με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις μίζες στις φαρμακευτικές δαπάνες.  Σίγουρα δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα, όμως την αλλαγή σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση την έχουν όλοι καταλάβει.

 

Το Γραφείο Τύπου

Και η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

ΘΕΜΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου, σχετικά με την επίσκεψη του κλιμακίου του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Τομεάρχη Υγείας της Ν.Δ. κ. Βασίλη Οικονόμου, στο Νομό Λασιθίου. Αποτελεί τελικά μοναδικό προνόμιο τους, η ικανότητα να βλέπουν και να αξιολογούν τα γεγονότα με τους παραμορφωτικούς φακούς της εξουσίας.

Στα τόσα που ΘΑ κάνουν, απλά εμείς θα τους παραθέσουμε πραγματικά γεγονότα:

Μέχρι να φτιάξουν την Πρωτοβάθμια  Φροντίδα Υγείας, ο Άγιος Νικόλαος συνεχίζει να μην έχει Πρωτοβάθμια μονάδα Υγείας με αποτέλεσμα όλο το βάρος να πέφτει στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

Μέχρι να προσλάβουν τους 30 γιατρούς, η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Ιεράπετρας στην ουσία αδυνατεί να λειτουργήσει και να ανταποκριθεί στην αποστολή της.

Μέχρι να καταπολεμήσουν την διαφθορά και τις μίζες στην υγεία, το νοσοκομείο της Σητείας θα εξακολουθεί να μην έχει αξονικό και μαγνητικό τομογράφο.

Μέχρι να πληρώσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη των νοσοκομείων, η οροφή του νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου θα εξακολουθεί να πέφτει στα κεφάλια των ασθενών και των επισκεπτών και το βάψιμο των τοίχων θα το κάνει ο Δήμος του Αγίου Νικολάου.

Και μέχρι να κατέβουν από το ροζ συννεφάκι της εξουσίας, η δημιουργία του κέντρου αποθεραπείας και αποκατάστασης στη Νεάπολη θα αποτελεί ένα παρωχημένο όνειρο.

Όσο για τα ΤΟΜΥ που ετοιμάζουν, θα ρωτήσουμε τους «συντρόφους» αν θα πληρώσουν από την τσέπη τους όσους προσλάβουν, μέσω του ΕΣΠΑ που τελειώνει γι’ αυτό το σκοπό σε δύο χρόνια; Γιατί από ότι καταλάβαμε και μάθαμε, από εθνικούς πόρους δεν υπάρχει δεκάρα τσακιστή να δώσουν!! Μάλλον θα είναι άλλη μια στρατιά κομματικών ρουσφετιών που σκοπεύουν να «δωρίσουν» ως κληρονομιά στην επόμενη κυβέρνηση που θα ‘ρθει και να κληροδοτήσουν τον λογαριασμό στα άδεια ταμεία που με την άφρονα πολιτική τους δημιουργούν αυτά τα δύο χρόνια.

Καλή Ανάσταση σε όλους.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ