in

Πεζοπορία από το Αβρακόντε προς το Οροπέδιο Λιμνάκαρου και Επιτάφιος στο ναό του Αγίου Πνεύματος

Την Μ. Παρασκευή 26 Απριλίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει πεζοπορία από το Αβρακόντε προς το οροπέδιο Λιμνάκαρου και όπως κάθε χρόνο θα συμμετέχουμε στην ιερή ακολουθία στολισμού και περιφοράς του Επιτάφιου στο βυζαντινό ξωκλήσι του Αγίου Πνεύματος.
Επιτάφιος θρήνος και ανοιξιάτικη πανδαισία, θάνατος και ζωή που ξαναγεννιέται, μια μοναδική εμπειρία που καταφέρνει να συνταιριάσει την πνευματικότητα με την υλική φύση του ανθρώπου, είναι η βίωση της Μεγάλης Παρασκευής στο Λιμνάκαρο και η περιφορά του Επιτάφιου με το φως του ήλιου στην ορεινή φύση των Λασιθιώτικων βουνών.
Η πεζοπορία είναι εύκολη και μπορούν να συμμετέχουν αρχάριοι και μη μέλη του συλλόγου. Απαραίτητος ορειβατικός εξοπλισμός (μποτάκια ορειβατικά, προαιρετικά μπατόν, αντιανεμικό, νερό, σνακ, καπέλο, γυαλιά ηλίου).
Θα αναχωρήσουμε με δικά μας αυτοκίνητα το πρωί της Μ.Παρασκευής, για το οροπέδιο Λασιθίου. Από το χωριό Αβρακόντε από ανηφορικό μονοπάτι θα περπατήσουμε μέχρι το καταπράσινο οροπέδιο του Λιμνάκαρου. Στη δίκλιτη εκκλησία του Αγίου Πνεύματος θα παρακολουθήσουμε την κατανυκτική Ακολουθία των Παθών και του Επιτάφιου και θα ακολουθήσουμε την περιφορά γύρω από το μικρό ξωκλήσι και στα λουλουδιασμένα χωράφια, κάτω από τις χιονισμένες κορφές της οροσειράς της Δίκτης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα απολαύσουμε στον περίβολο της εκκλησίας κάτω από τις πρασινισμένες καρυδιές, τα νηστίσιμα που προσφέρει ο Ε.Ο.Σ Λασιθίου. Θα επιστρέψουμε στην αφετηρία μετά το μεσημέρι από το ίδιο μονοπάτι.
Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Ε.Ο.Σ. Λασιθίου και κάθε χρόνο συμμετέχουν πεζοπόροι από πολλούς ορειβατικούς Συλλόγους και κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή. Εναλλακτικά όσοι δεν θέλουν να περπατήσουν μπορούν να μεταβούν στο οροπέδιο Λιμνάκαρου με το αυτοκίνητο τους (από Αβρακόντε) και ακολουθώντας τις πινακίδες σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο (5 χλμ.).
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (οδός Κ. Καραμανλή 24 S/M Βασιλόπουλου), στις 10:00 το πρωί της Μ.Παρασκευής
ΜΕΤΑΒΑΣΗ: Θα μεταβούμε στο οροπέδιο Λιμνάκαρου με δικά μας αυτοκίνητα
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: 3 ώρες περίπου
ΑΡΧΗΓΟΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Παναγιώτης Ευδαίμων (τηλ. 6979687576)
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: όσοι δεν είναι μέλη του συλλόγου και επιθυμούν να συμμετέχουν, πρέπει οπωσδήποτε να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τον αρχηγό
΄Οροι συμμετοχής, εξοπλισμός, φωτογραφίες, video, χάρτης διαδρομής προς το Λιμνάκαρο στο νέο blog του Συλλόγου ΕΔΩ