in , , ,

Πεζοδρόμια που …φουσκώνουν.

Μεγάλο πρόβλημα αρχίζει και δημιουργείται στα πεζοδρόμια της οδού Κων. Καραμανλή από τις ρίζες τον δέντρων που βρίσκονται κατά το μήκος τους.

Σε πολλά σημεία οι φίκοι, δέντρα που αντέχουν και δεν θέλουν ιδιαίτερη περιποίηση, με τις ρίζες τους έχουν κυριολεκτικά μπεί στα θεμέλια των καταστημάτων ενώ οι ρίζες τους σε πολλά σημεία έχουν φουσκώσει και σπάσει τα πεζοδρόμια. 
Δεν είναι υπερβολή, άλλωστε οι εικόνες το αποδεικνύουν, ότι σε σημεία οι ρίζες των δέντρων έχουν σηκώσει τα πεζοδρόμια έως και 15 με 20 πόντους. Στο κατάστημα δε παιχνιδιών Βιδάκης, ένα φαινόμενο έρχεται να αποδείξει την δύναμη της φύσης. 
Για την αποφυγή μεγαλύτερης ζημιάς, είχε κοπεί η ρίζα του δέντρου που θα έσπαγε τους μετρητές του νερού και όμως μετά από λίγους μήνες η ρίζα επανενόθηκε με το κομμάτι που είχε κοπεί και συνέχισε να αναπτύσσεται. «Θέλουμε το πράσινο για πολλούς λόγους, όμως η επιλογή των συγκεκριμένων δένδρων πλέον δημιουργεί τεράστια προβλήματα, ήδη από στα φουσκωμένα πεζοδρόμια έχουν πέσει αρκετοί πεζοί. 
Βλέπουμε σε άλλες περιοχές να χαλάνε πεζοδρόμια και να φτιάχνουν νέα, ας δούνε κάποια στιγμή και το θέμα των πιο παλιών πεζοδρομίων που χρειάζονται και αυτά μια συντήρηση.» είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ επαγγελματίας της συγκεκριμένες οδού.

Οι επαγγελματίες επίσης είπαν στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι έχουν ενημερώσει σχετικά την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου όμως καμία επίσκεψη δεν έχει ακόμα γίνει ώστε να καταγραφεί το πρόβλημα και να βρεθεί μια κάποια λύση.  

ΘΑΝΟΣ Κ.