in

Παρίσταναν τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ και εξαπατούσαν επιχειρηματίες στην Κρήτη – Τους έταζαν …ασυλία στους ελέγχους

Μία νέα περίπτωση εξαπάτησης επιχειρηματιών καταγράφηκε στο Ηράκλειο με τις αστυνομικές αρχές να εντοπίζουν τους απατεώνες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του cretapost, τρία άτομα φαίνεται πως παρίσταναν τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ και πλησίαζαν τους επιχειρηματίες λέγοντας τους πως μπορούν να «εξαιρεθούν» από τους ελέγχους.
Μάλιστα, κατάφεραν να εξαπατήσουν τρεις επιχειρηματίες λαμβάνοντας συνολικά 25.000 ευρώ σε μετρητά ενώ επιχείρησαν να εξαπατήσουν άλλους τέσσερις, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Οι αρχές, μετά τις καταγγελίες που έγιναν, έφτασαν στα ίχνη των τριών απατεώνων και τους συνέλαβαν ενώ σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία.
Η ενημέρωση της Αστυνομίας
Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις απάτης που διαπράχθηκαν σε βάρος επιχειρήσεων στο Ηράκλειο
Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός κατηγορούμενοι για απάτη 
Παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά και κατάφεραν να αποσπάσουν διάφορα χρηματικά ποσά 
Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου τρείς υποθέσεις απάτης και ακόμη τέσσερις απόπειρες απάτης, που διαπράχθηκαν σε βάρος επτά ατόμων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου. Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δυο ημεδαποί (45χρονη και 46χρονος) και 37χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της απάτης. 
Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της ανωτέρω Υπηρεσίας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ, από τρείς ημεδαπούς ηλικίας 47, 70 και 40 ετών.
Ειδικότερα κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Μάιου 2019 έως και τέλη Αυγούστου 2019 οι ανωτέρω διέπραξαν από κοινού επτά (7) περιπτώσεις απάτης τρεις (3) τετελεσμένες και τέσσερις (4) απόπειρες σε βάρος επιχειρηματιών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου 
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν αρμοδίως.