in ,

Παρέμβαση του πρ. Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με αφορμή την ορκωμοσία των νέων μελών στον Άγιο Νικόλαο

Επιστολή – παρέμβαση του πρώην προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr.Αντώνιο Αυγερινό, με αφορμή την ομιλία του προέδρου του ΕΕΣ κ. Αλέξη Αλεξανδρή στην ορκωμοσία των νέων μελών του ΕΕΣ στον Άγιο Νικόλαο
Διαβάστε επίσης: Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων μελών του Ερυθρού Σταυρού στον Άγιο Νικόλαο [VIDEO – PICS]
Αναλυτικά η επιστολή:
Αγαπητές και Αγαπητοί, Εθελόντριες και Εθελοντές, Ερυθροσταυρίτισες και Ερυθροσταυρίτες, Φίλες και Φίλοι,
 
Βασιζόμενοι στις διαχρονικές αξίες του κινήματος είμαστε υποχρεωμένοι αφ’ ενός μεν να τονίσουμε τα ψέματα στην ομιλία του κ.Αλεξανδρή (στην ορκωμοσία του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Αγίου Νικολάου στην Κρήτη) και αφ’ ετέρου να αναδείξουμε τις μοναδικές αλήθειες που ισχύουν.
 
Μία ομιλία υπαγορευμένη από το παλαιό καθεστώς, στηριζόμενη στους δόλιους και υποχθόνιους τρόπους δράσης  εκτοπίζοντας το υγιές πνεύμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου. Μια ομιλία μόνο με ψεύτικους εκφοβισμούς, προκειμένου να δικαιολογηθεί το Δικαστικό Πραξικόπημα.
Ο ίδιος το εγνώριζε, καθότι ένα μήνα πριν την έκδοση της απόφασης διαμήνυε σε φίλους του, ότι ως εκλεκτός της Δ.Ο.Ε.Σ και του Υπ.Υγείας, θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Για τέτοιες αρχές και αξίες του κινήματος ομιλούμε.

Επιβεβαίωση των ανωτέρω , ότι ο κ.Αλεξανδρής , απλά , ανέγνωσε την ομιλία του.
 
Μία ομιλία που το στρατηγικό της πλάνο στηριζόταν στην «παραποίηση και διαστρέβλωση της αλήθειας», χωρίς κανένα σεβασμό στους εθελοντές που κλήθηκαν να δώσουν την υπόσχεσή τους.  Με ψευδείς και δημαγωγικού περιεχομένου ανακοινώσεις, που στόχο είχαν να συγκαλύψουν ατασθαλίες του παρελθόντος.
 
Αναφέρθηκε στις προσπάθειες του να μην γίνει η αναστολή του σήματος από την Διεθνή Ομοσπονδία. Αλήθεια, αγνοεί ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. ότι κανείς δεν μπορεί να πάρει το  Σήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς αυτό είναι κατοχυρωμένο από την Ελληνική νομοθεσία;
 
Γιατί επιμελώς απέκρυψε  πως οι πιέσεις της ΔΟΕΣ έχουν να κάνουν μόνο με την ετήσια συνδρομή των 330.000 ευρώ περίπου, που είμαστε υποχρεωμένοι ως Εθνικός Σύλλογος να καταβάλουμε για να έχουμε δικαίωμα  συμμετοχής στις αρχαιρεσίες των εκτελεστικών οργάνων τις ΔΟΕΣ (συνδρομή που η Διοίκηση Μαρτίνη από το 2011 σταμάτησε να αποστέλλει και σήμερα χρωστάμε περίπου 3.000.000ευρώ).
 
Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε σε συναντήσεις και «τραπέζια» με αξιωματούχους της ΔΟΕΣ. Όμως το γεγονός ότι είχε συνταξιοδοτηθεί από το αξίωμα του Πρέσβη από τον Μάρτιο του 2016 και καμία σχέση δεν  είχε τότε με τον Ε.Ε.Σ., καταδεικνύει ευκρινώς ότι οι ενέργειες του ουδεμία σχέση είχαν με το συμφέρον του Ε.Ε.Σ, αλλά μόνο με τις προσωπικές του βλέψεις και φιλοδοξίες .
Πλήρης καταπάτηση ,δηλαδή, της ανεξαρτησίας και ουδετερότητας  εκ μέρους της Δ.Ο.Ε.Σ.
 
 Ας του θυμίσουμε όμως ότι μέλη του προηγούμενου ΚΔΣ του Ε.Ε.Σ., Ερυθροσταυρίτες,  πρώην Πρέσβεις κι αυτοί στο αξίωμα, ο κ.Καμπάνης και ο κ.Κοδέλλας  είχαν μεταβεί επίσημα στη Γενεύη και συναντήθηκαν με την ΔΟΕΣ για να βρεθεί τρόπος για την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών,  τις οποίες, τα μέλη του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου, είχαν σταματήσει τον Σεπτέμβριο του 2015.
 
Τα ψεύδη συνεχίστηκαν με πρωτοφανή τρόπο, όταν αναφέρθηκε στην κανονικότητα, στην οποία πρέπει να γυρίσει ο Ερυθρός Σταυρός.  Αλήθεια, αυτή η φράση, πως ακούγεται στα αυτιά του κ.Μουζάλα, στο υπουργείο Εσωτερικών ή της Περιφερειάρχη Αττικής κ.Δούρου, η στην Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας , του Στρατού και  της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που με επιστολές τους συνεχάρησαν τον κ.Αυγερινό και την Διοίκηση του Ε.Ε.Σ. για το πολύτιμο και αξιέπαινο έργο τους; Πως ακούγεται στους εργαζόμενους που ήταν σε επίσχεση εργασίας και απλήρωτοι επί σειρά πολλών μηνών πριν αναλάβει ο κ.Αυγερινός την Προεδρία; Για ποια κανονικότητα μιλάει ο κ.Αλεξανδρής; Οι πράξεις και τα αμάχητα τεκμήρια, τους αναγκάζουν να αναλογιστούν και να αναγνωρίσουν ειλικρινώς κι ευθαρσώς, την καθοριστική συμβολή της Διοίκησης Αυγερινού  στην κάθαρση κι αναγέννηση του Ε.Ε.Σ. Αναγέννηση που υλοποίησε η Διοίκηση Αυγερινού θέτοντας σε Περιφερειακά Διοικητικά Συμβούλια, Εθελοντές που μέχρι  τότε αγνοούνταν επιδεικτικά.
 
Ποιόν ενωτικό χαρακτήρα  επιθυμεί να επαναφέρει στον Ε.Ε.Σ. ο κ.Αλεξανδρής; Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του επανέφερε σε κύριες θέσεις όσους τόσα χρόνια δημιουργούσαν προβλήματα σε όσους εργάζονταν, επανέφερε αυτούς που προσπαθούσαν να θέσουν τον Ε.Ε.Σ.  στην αφάνεια και να εξυπηρετούν το σκοτεινό παρελθόν.
 
Παρέα ενεφανίσθη, ο κ.Αλεξανδρής, με όσους οδήγησαν τον Ερυθρό Σταυρό στο τέλμα, καταπατώντας  και λεηλατώντας τις αρχές του κινήματος, παρέα με αυτούς που έστελναν έγγραφα ελεεινά, ψευδή και συκοφαντικά σε δικαστήρια κατηγορώντας τον κ.Αυγερινό ότι δεν τους έκανε Περιφερειάρχες Κρήτης, αγνοώντας πως ο εθελοντισμός σημαίνει για τον οργανισμό μια πορεία  ζωής και προσφοράς χωρίς αντάλλαγμα.
 
Μία αλήθεια και αυτή διαστρεβλωμένη, στην ομιλία του κ.Αλεξανδρή,  ήταν «ότι χρειάζεται να δουλέψει κάποιος πολύ, για να πείσει τους άλλους στο Κ.Δ.Σ , ώστε να γίνουν οι εκλογές». Δεν πρέπει όμως να πείσει , μόνο , την ΔΟΕΣ για αυτό, αλλά, και την πλευρά Μαρτίνη που διοικεί μαζί του, ώστε να άρει την έφεση από τα  δικαστήρια για να μπορέσουν να γίνουν οι εκλογές.
 
Γιατί δεν ενημέρωσε τους εθελοντές διαβάζοντας την ομιλία του ποιοι σταμάτησαν τις εκλογές το 2015 και γιατί; Τον καλούμε λοιπόν  να το πράξει στην επόμενη εκδήλωση που θα παραστεί. Να ενημερώσει με παρρησία τους ευρισκόμενους, ποιοι σταμάτησαν τις εκλογές στον Ερυθρό Σταυρό, με ποιόν τρόπο το έπραξαν και γιατί το έκαναν .
 
Επίσης, γιατί συμμάχησε και πως συμμάχησε με την πλευρά Μαρτίνη και όλοι μαζί με την Δ.Ο.Ε.Σ; προετοιμάζοντας μάλιστα ο ίδιος το «έδαφος» για περίπου δύο χρόνια, με συνεχείς κρυφές επαφές και υποσκάπτοντας, συνεχώς, το έργο της προηγούμενης Διοίκησης.
 
Πως, αλήθεια και γιατί ανέλαβε σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας;
 
Ποιες είναι οι «επιφανείς» προσωπικότητες στο νέο Δ.Σ, για τις   οποίες  επαίρεται  ο κ.Αλεξανδρής;
Έχουν ήδη γραφεί πολλά γι’ αυτές τις προσωπικότητες! Δεν χρειάζεται να τα αναφέρουμε πάλι….
 
Ας ερωτηθεί η Επιτροπή Συμμόρφωσης και Διαμεσολάβησης, γιατί ενώ στο παρελθόν συναντούσε όλες τις «πλευρές» αυτή την φορά «επιλεκτικά» συνάντησε μόνο το νυν Κ.Δ.Σ. Αυτό από μόνο του, φανερώνει πολλά.
 
Ποιοι είναι, αλήθεια, κ.Αλεξανδρή, οι Εθνικοί Σύλλογοι που χρηματοδοτούν τον Ε.Ε.Σ; Δεν ντρέπεστε να λέτε αυτά τα ψέματα. Οι Σύλλογοι αυτοί χρηματοδοτούν μόνο δράσεις για Πρόσφυγες – Μετανάστες και ούτε σεντς δίνουν για το ταμείο του Ε.Ε.Σ.
 
Η μόνη αλήθεια κ.Αλεξανδρή, είναι ότι ο Ε.Ε.Σ δεν «πωλείται», δεν «διαλύεται», δεν «εξαγοράζεται». Είναι «ποτισμένος» με το αίμα χιλιάδων αγνών εθελοντών και γαλουχημένος από υπέρλαμπρους ανθρώπους, πιστούς στις αρχές και τα οράματα του κινήματος.
 
Η άλλη μέγιστη κοροϊδία: «Εγώ δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές, αλλά δεν δεσμεύομαι για τους άλλους». Αυτό ήθελε η Δ.Ο.Ε.Σ;
 
Είχαν πει ότι  επιτροπή της C.M.C θα επέβλεπε τις εκλογές. Θα γίνει αυτό ή το πήραν πίσω;
 
Γιατί δεν μας «αγαπούσε» η Δ.Ο.Ε.Σ, αφού κάναμε και υπογράψαμε ότι ήθελαν;
Προφανώς γιατί δεν πληρώσαμε τα 3.000.000 ευρώ, περίπου, για να μην μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι.
 
Να δούμε, εάν θα έχουν την γενναιότητα οι νυν διοικούντες να «φύγουν», εάν δεν μπορέσουν να κάνουν εκλογές σε 4 μήνες και τι θα μας πει τότε, ως δικαιολογία, η Δ.Ο.Ε.Σ, για το πραξικόπημά της!